Timiş: Circa 20% dintre persoanele depistate cu Covid-19, în ultima săptămână, erau complet vaccinate

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că dintr-un total de 70 persoane depistate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 29 iulie – 4 august, 16 persoane care erau vaccinate complet au avut un test pozitiv, la un interval de timp variabil de la încheierea imunizării.

„Dintr-un total de 70 persoane depistate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, în perioada 29 iulie – 4 august, 16 persoane vaccinate complet au avut un test pozitiv, la un interval de timp variabil de la încheierea imunizării. Dintre acestea, 15 persoane au prezentat forme asimptomatice spre uşoare, cu excepţia unei singure persoane care a dezvoltat o formă medie cu manifestări comune. Menţionăm faptul că nu a fost necesară spitalizarea pentru niciunul dintre aceste cazuri”, a afirmat Cornelia Bubatu.

Potrivit DSP Timiş, de la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 413.118 doze de vaccin, din care 190.071 sunt doze de rapel, iar numărul persoanelor complet imunizate a ajuns la 216.117.

Din categoria de vârstă 12 – 18 ani, s-au vaccinat 612 persoane, începând cu data de 23 iunie.

Vineri, numărul bolnavilor COVID internaţi în spitalele din judeţ a coborât la 35 faţă de ziua precedentă, dar a crescut de la 7 la 10 numărul celor din secţiile ATI.

Rata de infectare este de 0,12 la mia de locuitori pe judeţ şi de 0,19 în Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole