Timiș: câinele de căutare Astor și un elicopterul SMURD – în misiune de salvare a unei femei în zona de est a județului

Un ofițer, 20 subofițeri și 6 voluntari, cu două șenilate și zece autospeciale de primă intervenție și comandă din cadrul subunităților de intervenție ale I.S.U. Timiș au participat, ieri după-amiază, la salvarea unei femei în vârstă de 68 ani, rătăcită între localitățile Făget și Bichigi.

Împreună cu aceștia, la căutări au participat 2 pădurari și 6 polițiști.

Locul de întâlnire al echipajelor de intervenție angrenate în această misiune a fost orașul Făget. Căutările s-au desfășurat înspre zona de pădure, pe o suprafață de peste 4 kilometri pătrați.

În sprijinul lor, un elicopter SMURD a survolat deasupra zonei, iar câinele de căutare-salvare, Astor, care este atestat M.A.I din anul 2017, s-a alăturat misiunii.

După aproximativ 3 ore de căutări, pe drumul spre satul Povergina, persoana a fost găsită. Aceasta le-a spus salvatorilor că s-a rătăcit, neamintindu-și drumul de întoarcere spre casă. De îndată a fost predată unui echipaj SMURD pentru a fi evaluată. Din fericire, nu a fost nevoie de transportul acesteia la spital. Misiunea salvatorilor s-a încheiat cu bine. Bătrânica a fost predată fiicei ei și s-a întors acasă“, transmite ISU Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole