Timiș: bicicliștii vor putea pedala până în Serbia – se deschide granița un weekend pe lună, până în octombrie –

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunţat, că va fi deschis un punct de trecere a frontierei provizoriu, la frontiera cu Serbia, pentru cei care vor parcurge traseul de 80 de kilometri pe bicicletă.

Punctul de trecere va funcţiona un weekend pe lună, până în octombrie. Timişoara şi oraşul Zrenjanin din Serbia sunt legate printr-o pistă de biciclete pe digul râului Bega.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara va deschide o dată pe lună, începând cu weekendul acesta şi până în luna octombrie, un punct de trecere al frontierei cu Serbia pentru pista de biciclete în zona comunei Uivar. Ne vedem pe pistă!”, a transmis Mihai Ritivoiu.

Punctul provizoriu de trecere a frontierei va fi în dreptul localităţii Otelec din judeţul Timiş, chiar pe pista de biciclete. Acesta va fi deschis astfel: 25 – 26 martie; 29 – 30 aprilie; 27 – 28 mai; 03 – 04 iunie; 24 – 25 iunie;  29 – 30 iulie; 26 – 27 august; 23 – 24 septembrie şi 28 – 29 octombrie. Orarul va fi de la ora 08.00 la ora 20.00.

O pistă de biciclete a fost construită, cu fonduri europene, pe digul râului Bega, aceasta fiind inaugurată în anul 2015 şi tot de atunci este funcţională.

Pista are o lungime totală de 80 de kilometri, din care 37 pe teritoriul României şi 43 de kilometri pe teritoriul Serbiei. Aceasta uneşte Timişoara de oraşul Zrenjanin din Serbia.

Autorităţile intenţionează să construiască un punct de trecere a frontierei permanent între cele două ţări, astfel încât să se poate circula atât pe biciclete, cât şi cu vaporaşele care în prezent fac curse de agrement şi de transport în comun pe Bega, pe teritoriul Timişoarei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole