Timiș: Aproape 700 de elevi au Covid-19. Trei școli din Timișoara desfășoară cursuri online

Conform Inspectoratului Școlar Timiș în ultimele zece zile, 688 elevi și preșcolari și 189 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic, care erau simptomatici au fost testați pozitiv la SARS-COV2 prin RT-PCR, fără test de salivă.

Potrivit datelor existente în 19 ianuarie, 913 elevi se află în izolare sau carantină în urma pozitivării SARS-COV2 sau sunt persoane de contact.

În Timiș, nu sunt raportați elevi ori preșcolari spitalizați din cauza Covid-19. Avem, în județ, 160 de cadre didactice aflate în izolare/carantină în urma pozitivării SARS-COV2, precum și 14 personal auxiliar și 15 personal nedidactic.

Situația raportată la 14 ianuarie arată că numărul elevilor vaccinați era 8.138, iar arat de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ era de 72,86%, respectiv 6.733 de persoane din 9.240 câte își desfășoară activitatea în județul Timiș.

Trei unități de învățământ din Timișoara au trecut activitatea online în totalitate: Liceul Teoretic Baptist, Liceul Tehnologic „I. C. Brătianu” și Școala Gimnazială „Rudolf Walter”. Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” funcționează cu 50% din clase online din cauza lucrărilor de reabilitare care se fac în incinta unității de învățământ.

Totodată, parțial în online se află și clasele gimnaziale de la Școala Generală nr. 30, unde sunt cazuri multiple de covid în rândul cadrelor didactice.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole