Mirosuri grele, praf și mucegai – condițiile în care au fost cazați elevii olimpici la Timișoara. Danielescu: Ne-am bucura cu toții să avem sume alocate pentru a-i caza în hotel de 4 stele

Timișoara a reușit să se facă din nou de râs după ce elevii care au participat la olimpiadele naționale au fost cazați în condiții nu tocmai bune, în internatul Colegiului Tehnic „Henri Coandă”. Mama unei eleve din Iași a postat pe Facebook un mesaj cu mai multe fotografii din camera în care fiica sa a fost cazată la Timișoara.

„Mergi cu trenul aproape 18 ore ca să participi la marea olimpiadă românească. Ajungi obosit și înfrigurat la cazare și speri să ai noroc să găsești un loc rezonabil. N-ai avut. Mirosuri grele, de praf, de mucegai, de papuci nespălați te întâmpină de la intrare. Priveliștea e de nedescris: de la gumă de mestecat lipită “grațios” pe marginile patului, la “parchetul” scorojit, stropit cu diverse, până la marginile ferestrei greu prăfuite și răsuzate, scaune, dulapuri, masă de nefolosit; toate te îndeamnă să pleci înapoi spre gară, să faci cale-ntoarsă. (…) Înțeleg că participarea la aceste concursuri e asumată, că cheltuielile sunt mari dacă vrei să performezi în domeniul în care excelezi, dar întrebarea care mă urmărește e: ce fel de elevi trăiesc zi de zi în astfel de condiții? Bine ați venit, dragi adolescenți pasionați, în lumea adulților iresponsabili! Cinstit era, dacă nu poți decent organiza, să lași pe alții s-o facă. Sau măcar găsiți cei ce umblă cu ocaua mică… Fonduri poate că or fi fost, dar cine să șteargă jegu’?”, a scris pe Facebook mama elevei din Iași.

Inspectorul școlar general, Aura Danielescu spune că instituția a depus toate eforturile pentru ca elevii să aibă parte de condiții decente.

„În mod sigur, am oferit tot ce am putut. Condițiile de cazare în internate nu sunt o necunoscută pentru nimeni, pentru niciun județ și copiii din Timiș când pleacă în alte județe, în cea mai mare parte stau în condiții similare. Ne-am bucura cu toții să avem sume alocate pentru a-i caza în hotel de 4 stele. Din păcate, nu se pot face minuni și spațiile nu pot fi reabilitate de unitățile de învățământ, ele fiind proprietatea Consiliilor locale. (…) Vom propune ministerului ca atunci când ne vor coopta în organizarea olimpiadelor naționale, să fie dumnealor cei care stabilesc relațiile cu autoritățile locale, asigurându-se că sumele ajung pentru crearea celor mai perfecte condiții pentru olimpicii naționali și chiar cazarea acestora în hotel, nu în internate. Deși suntem un județ mare, nu a fost posibil să primim sume ce ar fi acoperit costurile de cazare și masă pentru sute de copii în cameră de hotel”, a afirmat Aura Danielescu.

Situația de la Timișoara a fost comentată și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Infrastructura școlară depinde peste tot, fără excepție, de primării. Nu s-au făcut investiții în infrastructura școlară, iar acum se vede”, spune Cîmpeanu.

Itinerant teatral, la Liceul de Artă Ion Vidu

Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” Timișoara anunță prima ediție a proiectului cultural-educațional „Itinerant teatral”. Itinerant teatral este un eveniment al secției…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole