Poliția Timiș a instruit studenții de la agronomie cum să se drogheze mai puțin – “să se obișnuiască să nu mai dea frâu liber curiozității“

La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Timiș, împreună cu cei din cadrul Biroului Centrul Universitar, Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți CPECA Timiș au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” Timișoara.

Prin exemplele pe care le oferă studenților, exemple întâlnite din ce în ce mai des în activitate, polițiștii urmăresc să-i facă să conștientizeze cât de periculoase sunt drogurile în societate, rănile nevindecate și piedicile întâmpinate în procesul de reintegrare socială.

Având un rol decisiv în comportamentele pe care le propagă, studenții au fost instruiți cu privire la prevenirea consumului de droguri și să se obișnuiască să nu mai dea frâu liber curiozității. Acest tip de curiozitate creează dependentă, iar consecințele sunt dintre cele mai nefaste. Pe lângă faptul că viața unui consumator de droguri este compromisă, infracționalitatea este la ea acasă. Polițiștii continuă să împărtășească exemplele din activitatea lor și pericolul asociat acestui fenomen, atât în mediul universitar cât și cel liceal. Alege să fii conștient, nu dependent!“, arată Poliția Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole