Timiș: anul școlar începe în condiții “normale” – cu școli în pericol la incendiu și fără paznici la porți – au dispărut însă WC-urile din fundul curții

PSD-iștii din Prefectura Timiș au declanșat de câteva zile o adevărată bătălie pentru imagine pe seama începerii noului an școlar, scopul nobil fiind bineînțeles binele copiilor.

Așa cum le stă bine reprezentanților unui fost partid muncitoresc, actualmente burdușit de milionari, cei doi PSD-iști din fruntea prefecturii au învățat de mici diviziunea muncii și, frățește, și-au împărțit activitățile.

Astfel, prefectul Mihai Ritivoiu și-a ales joaca cu focul, care pe vremuri provoca pipi în pat, iar subprefectul Sorin Ionescu și-a ales curățatul de WC-uri și boactării din școli, care să păzească copii de sanvișurile nerecomandate minorilor sau de țigările despre care prefectul a auzit doar ca “zvon”.

Totuși, pe alocuri, datele prezentate de cei doi oficiali, cu ocazia începerii anului școlar, nu sunt îmbucurătoare, ba din contră, unele sunt chiar îngrijorătoare.

Conform prefectului PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, aproape 100 de școli rămân neautorizate la incendiu.

Luni începe şcoala. Am convocat astăzi din nou Comisia Mixtă de Verificare şi Control al Stadiului Pregătirii Şcolilor din Timiş. Concluzii? Progres 0 la cel mai delicat subiect, autorizarea de securitate la incendiu! Tot 98 este numărul de clădiri ce funcționează fără autorizație. Exact ca acum un an! Ce-i drept, 50 de unități din cele 98 au demarat procedura de autorizare, întocmind documentația tehnică, dar fără a realiza şi recepționa lucrările efective. Cât despre celelalte 48 de clădiri, nimic. Nada! Sper ca autoritățile locale, cărora le revine obligația de a rezolva problema, să conştientizeze riscurile la care ne supun şi să se mişte pe subiect măcar în ceasul al 13-lea! De aceea, dau termen primăriilor două săptămâni pentru a începe procedurile de autorizare pentru cele 48 de clădiri, măcar prin demararea procedurii de achiziție a serviciilor de proiectare. Până în prezent reprezentanții ISU au aplicat doar avertismente, dar de acum, gradual, se va trece la amendarea celor răspunzători. Este un subiect prea grav pentru o atitudine înțelegătoare!“, a transmis Mihai Ritivoiu pe Facebook.

Potrivit subprefectului PSD de Timiș, Sorin Ionescu, deși școlile nu mai au WC-uri în fundul curții, siguranța copiilor nu este cea mai mare deoarece școlile nu au paznici.

În Timiș, ȘCOALA începe în condiții normale. Am coordonat ședința Comisiei mixte de verificare și control al stadiului pregătirilor școlilor din județul Timiș pentru începerea anului școlar 2022-2023. Modul de asigurare a pazei unităților de învățământ este o componentă importantă a menținerii siguranței elevilor. În urma controalelor efectuate, au fost transmise 55 de notificări către conducerile unităților de învățământ preuniversitar cu privire la deficiențele constatate pe această linie și au fost aplicate un număr de 13 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei. Totodată, au fost verificate 137 autovehicule destinate transportului școlar din județ precum și aspectele legale aferente efectuării acestui tip de transport. Înaintea începerii anului școlar, au fost controlate 36 de cantine aparținând unităților de învățământ din județ, școli și grădinițe, în vederea respectării condițiilor generale de igienă, transport și păstrare alimente. În Timiș avem 6 unități de învățământ care funcționează în baza proiectului național ”Masă caldă” prin acordarea unui suport alimentar pentru elevi. Și aceste 6 unități de învățământ îndeplinesc cerințele necesare de funcționare. Instituțiilor de control prezente în ședință – Inspectoratul Scolar Judetean Timis, IPJ Timis, Poliția Locală Timișoara, ISU Timiș, DSVSA Timiș, Direcția de Sănătate Publică Timiș – DSP Timiș – le-am solicitat să facă o prioritate din a colabora și în continuare, pentru a se asigura de respectarea tuturor normelor de funcționare în vederea siguranței copiilor în școli. ZERO latrine în curțile școlilor din Timiș. Este important faptul că în 2022 toți elevii din județul Timiș au acces la unități de învățământ cu grupuri sanitare racordate la apă curentă și canalizare, a transmis la rândul său subprefectul Sorin Ionescu“, tot pe Facebook.

Mulțumită Grației Divine până acum am scăpat de ieșirile publice, cu vocea sa stridentă veșnic isterică, ale țoapei pusă șef la Inspectoratul Școlar Județean, Aura Danilescu, pe criteriu că este cumnata șefului informal al PSD Timiș, Sorin “OUG13” Grindeanu, zis și Ayatollahul.

Încep înscrieri la UPT

După încheierea examenului de bacalaureat și publicarea rezultatelor, tinerii care au finalizat studiile liceale se află în fața celei mai importante alegeri din viața lor – ce facultate să urmeze?…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole