Timiș: alegeri locale – 630.018 alegători înscrişi pe listele permanente – 616 secţii de votare – 207 secții în Timişoara – 7.517 de candidaţi înscriși

La alegerile locale de duminică, în judeţul Timiş sunt aşteptaţi la urne 630.018 alegători înscrişi pe listele permanente, pentru care s-au organizat 616 secţii de votare, din care 207 sunt în municipiul Timişoara, arată o informare de presă a Instituţiei Prefectului Timiş.

În judeţ vor sosi în total 3.484987 buletine de vot, din care 692.975 pentru europarlamentare şi câte 698.003 buletine de vot pentru primari, preşedintele consiliului judeţean, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Pentru funcţia de primar al municipiului Timişoara au fost validate 10 candidaturi şi pentru şefia Consiliului Judeţean Timiş s-au înscris în cursă şapte candidaţi.

În total, în judeţ, 7.517 candidaţi s-au înscris pentru un post de primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilier local sau consilier judeţean, dintre care 367 candidează la Consiliul Judeţean şi 7.150 la primării şi consilii locale.

În şase localităţi din Timiş, doar câte un singur candidat s-a înscris pentru un nou mandat de primar.

Cel mai tânăr candidat din judeţ are 27 de ani şi cel mai vârstnic are 70 de ani, ambii candidând în afara Timişoarei.

Candidatul cu cele mai multe mandate de primar este în comuna Boldur, care vrea să rămână în funcţie pentru a opta oară.

Alegerile locale de duminică aduc în faţa alegătorilor din judeţ şi din Timişoara 10 candidaţi care vor să devină primari ai municipiului reşedinţă de judeţ, dintre care doi sunt independenţi şi şapte candidaţi înscrişi în competiţia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, potrivit informaţiilor publicate de birourile electorale locale referitoare la candidaturile validate.

Primarul în exerciţiu al municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), şi liderul în exerciţiu al Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica (susţinut de Forţa Dreptei), doresc să-şi păstreze funcţiile, fiind susţinuţi de Alianţa electorală Dreapta Unită (ADU).

Fost edil-şef al Timişoarei Nicolae Robu (PNL), care după două mandate succesive de primar (2012-2020) a pierdut alegerile din septembrie 2020, a revenit în cursă pentru un nou mandat, făcând tandem cu preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis (PSD), care vrea să devină preşedinte al CJ, fiind susţinuţi de Alianţa electorală PSD-PNL.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole