Timiș: accident halucinant la Hodoni – un șofer beat și fără permis a trecut cu o autoutilitară peste un alt bărbat care căzuse din autovehicul fără ca șoferul să observe  

Magistraţii de la Judecătoria Timişoara au decis arestarea preventivă a unui bărbat care, deşi avea permisul de conducere anulat, s-a urcat la volanul unei autoutilitare, după ce a consumat alcool.

Pasagerul din dreapta sa a căzut, la un moment dat, din maşină, iar cel aflat la volan a trecut cu autovehiculul peste el în timp ce făcea manevra de mers înapoi. Ulterior, pasagerul a murit.

În data de 19.09.2023, în jurul orelor 20:30, inculpatul a condus o autoutilitară pe drumurile publice, de pe raza localităţii Hodoni, judeţul Timiş, către comuna Sânandrei, iar apoi pe o distanţă de aproximativ 3-4 km, pe terenul extravilan din afara părţii carosabile a DC 37, sensul de deplasare dinspre localitatea Hodoni spre localitatea Sânandrei, având anulat permisul de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar ajuns pe terenul extravilan al localităţii Hodoni, în locul denumit «La tabăra», pe un platou de beton, efectuând manevra de mers înapoi cu autoutilitara, a trecut cu roata din partea dreaptă faţă a autoutilitarei peste corpul persoanei vătămate (care căzuse din autoutilitara unde se afla ca pasager ocupant al locului dreapta faţă), provocându-i mai multe leziuni şi ulterior decesul”, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, într-un comunicat de presă.

Şoferul autoutilitarei este acuzat de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are anulat permisul de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi ucidere din culpă.

Procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele bărbatului, propunerea fiind admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole