Timiș: 6 focuri de armă au fost trase după o mașină deoarece șoferul a lovit un polițist în urma unei urmăriri pe străzile Timișoarei   

În cursul acestei dimineți, polițiștii Cristian si Sebastian au intenționat să oprească un conducător auto care a încălcat regulile de circulație.

Când au folosit semnalele regulamentare pentru a încerca oprirea autoturismului, conducătorul a continuat deplasarea refuzând să oprească.

Urmărirea a început în Mun. Timișoara unde echipajul Secției 3 Poliție Urbană (singurul în serviciu) a ajuns să urmărească autoturismul inclusiv în afara municipiului, ajungând până în satul Diniaș. În sprijin au venit echipaje ale Biroului Rutier Timișoara și ținând cont de direcția de deplasare, echipajul Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou (singurul în serviciu). Între Sânmihaiu Român și Diniaș echipajul Secției 4 Poliție Rurală Peciu Nou au format un baraj în încercarea de a opri goana șoferului inconștient și a opri posibilele pagube sau victime nevinovate. Văzând barajul conducătorul autoturismului a încetinit, a virat stânga și în mod intenționat a accelerat lovindu-l pe unul dintre colegii noștri și și-a continuat deplasarea.  Colegul nostru Răzvan a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, diagnosticul preliminar fiind traumatism membru inferior stâng. În acest moment datele problemei s-au schimbat radical. Cristian și Sebastian din cadrul Secției 3 Poliție Urbană aflați în urmărirea fugarului au folosit armamentul din dotare trăgând 6 gloanțe in direcția pneurilor autoturismului. În localitatea Diniaș șoferul inconștient, conducând cu o viteza foarte mare, a pierdut controlul și a derapat într-un copac abandonând apoi mașina.  Însă în continuare acesta a continuat fuga pe jos. La fel și colegii noștri Cristian si Sebastian au pornit în urmărirea lui, au folosit din nou armamentul din dotare însă doar pentru focuri de avertisment.  Îi felicităm pe această cale pe colegii implicați în această urmărire și care au ales să-și riște viața pentru a nu lăsa să scape un asemenea inconștient care era dispus să facă orice pentru a scăpa. Ne întrebăm, cu mult interes, dacă conducerea IPJ Timiș își va permite să neglijeze aportul adus de acești colegi și va alege ca și în anii precedenți, să acorde „salariul de lucrări de excepție” pentru clientela abonată din 6 în 6 luni“, arată sindicatul Europol.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole