Timiș: 461 de școli vor funcționa de astăzi în scenariul unu – 136 în scenariul doi, având clase în online

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în județul Timiș, începând de luni, 4 octombrie, 461 de unități de învățământ vor funcționa  de astăzi în scenariul 1 și 136 în scenariul 2 (având clase în online, unde sunt cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-COV 2) .

Singurele unități de învățământ care vor funcționa în online integral sunt Școala Primară Sinersig, Liceul Teoretic Buziaș, Școala Gimnaziala Bacova, Grădinița cu Program Normal Nădrag, Gradinita cu Program Prelungit nr. 14 Timișoara,  Gradinita cu Program Săptămânal Timișoara, Gradinita Program Prelungit  11 Timișoara, Gradinita cu Program Prelungit 33 Timișoara,  Gradinita cu Program Normal Voiteg.

“Deși suntem la incidențe foarte mari și mulți se așteptau la trecerea în online, un nou ordin al ministrului educației schimbă mult criteriile de adoptare a modalității de desfășurare a orelor. Deși încă se mai vorbește de două scenarii, trebuie știut că scenariul 1 se referă la situația în care în școală nu este nimeni infectat! Scenariul 2 apare după ce avem primul elev infectat.  Tot în acest scenariu este și situația în care mai multe clase organizează orele online din cauza infectărilor cu covid19.  Când, în scenariul 2, mai mult de jumătate din clase au elevi infectați și au intrat în online, atunci, va intra toată școala în online. Se mai poate intra în online și atunci când avem un focar de covid19, declarat de DSP, chiar dacă încă nu avem jumătate din clase cu cel puțin un elev declarat pozitiv Sars-cov2“, a explixat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole