Timiș: 15 șoferi au rămas fără permise de conducere în perioada 1-5 iunie – doi șoferi cu alcoolemie de 0,82 mg/l, respectiv 0,85 mg/l prinși la volan în Șipet și Liebling

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Deta, Poliției Orașului Gătaia și Poliției Orașului Ciacova au desfășurat, în perioada 1-5 iunie, acțiuni comune de tip “BLITZ” în zonele de competență, atât pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză/depășire, precum și pentru combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Astfel că, au fost legitimate 614 persoane și controlate 538 de autovehicule.

În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 238 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.720 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere conform O.U.G. 195/2002. Dintre acestea: 169 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză; 19 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță; 47 de sancțiuni pentru alte abateri. De asemenea, 2 bicicliști și 1 pieton au fost sancționați„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii au retras cinci certificate de înmatriculare și au reținut, în vederea suspendării, 15 permise de conducere, dintre care: nouă pentru nerespectarea regimului legal de viteză; două pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire; două pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului; două pentru alte abateri.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, fiind depistați în localitățile Șipet și Liebling, doi conducători auto care au condus având o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, respectiv o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole