Timiș: șofer prins cu 183 km/h între Lugoj și Margina. 18 permise de conducere reținute de polițiștii de la autostrăzi

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac cu sprijinul polițiștilor Biroului de Poliție Autostrăzi Sibiu, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Timiș și Arad și ai I.S.C.T.R. Timiș au desfășurat o acțiune pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și realizarea unei prezențe active a poliției, în special în zona P.T.F. Nădlac II, sensul de ieșire din țară unde se formează frecvent coloane de automarfare la controlul de frontieră.

În principal activitățile desfășurate au vizat următoarele cauze generatoare de accidente pe autostradă: depășiri neregulamentare, încălcarea limitei legale de viteză, starea tehnică, timpii de conducere sau repaus, precum și depistarea conducătorilor auto sub influența alcoolului sau a drogurilor„, transmite polițiștii.

De asemenea, în intervalul orar 10:00-13:00, cu sprijinul D.R.D.P. Timișoara s-a realizat o deviere de trafic prin spațiul de servicii de la kilometrul 481, sensul de deplasare Margina spre Timișoara, unde s-a acționat împreună cu reprezentanții R.A.R. Timișoara și Arad și I.S.C.T.R. Timiș, pentru depistarea în trafic a autovehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic pentru circulația pe autostradă și depistarea autoutilitarelor care depășesc limita de tonaj pe drumul public.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 219 sancțiuni, în valoare de 101.710 lei. Dintre acestea, 53 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză și 11 pentru nepurtarea centurii de siguranță, conform O.U.G. 195/2002R. De asemenea, 15 sancțiuni au fost aplicate conform O.G. 37/2007, pentru nerespectarea timpilor de condus și odihna pentru automarfare„, transmite IPJ Timiș.

Polițiștii au reținut 18 permise de conducere, din care: 12 pentru viteza; patru pentru depășire; unul pentru conducere agresivă și unul pe defecțiuni la sistemul de direcție. Totodată, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

Ieri, în timpul acțiunii, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrăzi A1 Deva-Nădlac au depistat pe A1 între Lugoj și localitatea Margina, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a fost surprins de aparatul radar circulând cu viteza de 183 de km/h. Conducătorul auto a fost sancționată contravențional cu 1.885 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole