Timiș: 13 cetățeni din Bangladesh prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni au depistat treisprezece cetățeni din Bangladesh care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia, toți fiind intrați legal pe teritoriul României.

Astfel că, marți, 13 iunie, în jurul orei 03.00, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, la aproximativ 500 m de linia de frontieră, a observat un grup de persoane care se deplasa pe jos, spre granița cu Serbia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma căreia au depistat treisprezece cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani, toți fiind posesori de vize pentru angajare, intrați legal pe teritoriul României„, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei treisprezece cetățeni din Bangladesh au fost predați la Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole