Timiș: 11 firme care comercializau carburanți au fost suspendate – Prefectura PSD refuză să ofere numele companiilor și sediul lor

Prefectura PSD de Timiș, condusă de prefectul Mihai Ritivoiu, șef al PSD Timișoara, informează astăzi că în perioada 29 august – 7 septembrie 2023 au fost efectuate acțiuni de control asupra a 233 operatori economici și asupra a 35 mijloace de transport de către reprezentanți ai instituțiilor publice stabilite prin Ordinul Prefectului Județului Timiș privind verificarea instituțiilor publice și operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat, de pe raza județului Timiș.

Acțiunile de control au fost efectuate separat de către fiecare instituție cu rol de control, conform planurilor de control specifice (Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune S.A., Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Garda Naţională de Mediu, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Poliției Române, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Autoritatea Vamală Română, Autoritatea Rutieră Română, Agenția pentru Protecția Mediului)“, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit Prefecturii PSD de Timiș, ca urmare a acțiunilor de control efectuate în perioada specificată, au fost constatate 175 de deficiențe/disfuncționalități/nereguli, fiind dispuse 215 de măsuri pentru remedierea acestora.

Au fost aplicate în total 162 de sancțiuni contravenționale, din care 126 de avertismente și 36 de amenzi, în valoare totală de 480.000 lei. A fost suspendată activitatea unui număr de 11 operatori economici. Acțiunile de control vor continua până în 31 octombrie 2023“, mai arată sursa citată.

Prefectura PSD de Timiș a refuzat să comunice care sunt firmele sancționate cu suspendarea activității și nici dacă companiile respective vindeau carburanți sau transportau sau depozitau combustibili.  

Zilele trecute, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunța că două benzinării de pe raza orașului au fost închise deoarece funcționau ilegal din 2010, iar conform dezvăluirilor de presă ele aveau legătură cu PNL.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole