Terminal cargo DHL la Aeroportul Timișoara: costă 6 milioane de euro, bani alocați de Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor, Sorin OUG13 Grindeanu, a anunțat într-o conferință de presă că la Timișoara va fi construit un terminal cargo pentru compania DHL.

“Ministerul Transporturilor finanțează construcție acestui terminal, dă banii aeroportului din Timișoara, care va desfășura toate procedurile de licitație și închiriază direct acest terminal către DHL urmând ca Aeroportul să returneze acești bani către minister. S-a făcut și testul investitorului privat având acceptul Comisiei Europene“, a spus Sorin Grindeanu.

Terminalul DHL va costa 6 milioane de euro pe care Ministerul îi va aloca imediat după aprobarea studiului de fezabilitate programată săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, ministerul Transporturilor, Sorin OUG13 Grindeanu, a anunțat că în următoarea perioadă va efectua o vizită în Emiratele Arabe Unite, pentru discuții oficiale privind dezvoltarea zonei cargo de la Aeroportul Timișoara, pe lângă proiectul DHL.

Vicepremierul a lansat și un atac la șeful CJ Timiș, Alin Nica, care a efectuat o vizită la Dubai în luna martie, spunând că nu merge la șpriț.

”În 14/15 iunie o să fiu în Emirate, o să am întâlniri oficiale, nu la colț de masă, cu cei care se ocupă cu dezvoltarea acestei zone, zona de cargo și sunt printre liberi mondiali, pentru că există o întâlnire interministerială între cele două guverne, și printre punctele pe care le voi avea este ca în partea adiacentă aeroportului Timișoara să găsim dezvoltare și finanțare astfel încât zona de cargo să poată lua având în Timișoara. Da sunt mai pesimist de felul meu și o să vorbesc despre lucrul acesta după ce vin din Dubai și după întâlniri oficiale nu la spriț“, a spus Sorin OUG13 Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole