Tensiuni în PSD Timiș? Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, nu neagă: chiar e o problemă

Pe data de 24 septembrie acest an, politica locală era zguduită de un anunț al publicației Ziarul Puterea care susținea că “una dintre cele mai mari organizații PSD din țară este la ora actuală pe un butoi de pulbere, deoarece finul Simonis s-a lepădat de nașul Grindeanu“.

Reamintim că șef al filialei PSD Timiș este liderul deputaților social-democrați, Alfred Simonis, însă organizația se află sub înaltul patronaj și ghidonaj al nașului său, prim-vicepreședintele PSD, Sorin “OUG13“ Grindeanu, fosta știucă din barca lui Liviu Dragnea.  

Neoficial zvonul din septembrie a fost negat vehement în interiorul PSD, însă pe 26 octombrie, deci după doar o lună, apărea informația că unul dintre membrii familiei șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, a fost revocat dintr-un Consiliul de Administrație al unei companii coordonate de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

O hotărâre recentă a Adunării Generale a Acționarilor de la compania CFR Călători a turnat gaz peste foc în PSD. Pe data de 18 octombrie 2022, cei doi reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în AGA de la CFR Călători-Elena Roxana Ilie și Cătălin Alexandru Ciupercă, l-au revocat pe ”Popovici Nicolae Constantin din funcția de membru provizoriu în Consiliul de Administrație”. La prima vedere, este mutare ca multe altele care au avut loc la Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu. Numai că, cel revocat din dispoziția lui Grindeanu, Popovici Nicolae Constantin, este nimeni altul decât fratele liderul de grup al deputaților PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis, care este și președintele PSD Timiș. Culmea acestei revocări este faptul că fratele lui Simonis fusese numit în bordul administrativ pe vremea când ministerul era condus de liberalul Lucian Bode, iar acum a fost ejectat de Sorin Grindeanu, care este nașul lui Alfred Simonis“, arată Ziarul Puterea.

Publicația amintită concluziona că între cei doi lideri PSD este un conflict deschis care ar putea arunca în aer PSD-ul.

Astăzi, 4 noiembrie, aflat la Timișoara pentru semnarea contractului de proiectare și execuție pentru modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad, LOT 3 Timișoara Est – Ronț Triaj, ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat dacă există un conflict între domnia sa și finul său, șeful PSD Timiș Alfred Simonis.

Răspunsul a stârnit mai degrabă hohote de râs decât a lămurit dilema, amestecând viața privată cu pozițiile publice ocupate de cei doi, fără a oferi un răspuns direct.

Acum suntem destul de vaccinați politic și eu și Freddy (n.r. impolitețe la adresa șefului PSD Timiș, Alfred Simonis) să ne dăm seama că toate aceste lucruri sunt parte, să spunem, dintr-un joc. Da hai să facem altcumva, în acest moment soția lui Freddy e însărcinată. Dacă nu mă mai pune naș și a treia oară, la al treilea copil, înseamnă că chiar e o problemă“, a declarat Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole