Tablouri de peste 300.000 de euro furate de un român din casa unui artist austriac – au fost percheziții în Timiș și Caraș-Severin

Polițiștii din Timiș și Caraș-Severin au făcut percheziții pentru a găsi nouă tablouri furate în urmă cu mai mulți ani de un român din locuința unui artist austriac. Percheziții au avut loc în noiembrie anul trecut.

La data de 10 noiembrie 2022, polițiști ai serviciilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oravița și Timișoara, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, la solicitarea autorităților judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă. În urma perchezițiilor, derulate în colaborare cu reprezentanți ai Poliției din Austria și ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate 9 tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro„, transmite IPJ Timiș.

Cele nouă tablouri au fost predate polițiștilor austrieci și transportate pe teritoriul statului de proveniență.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La percheziții au participat polițiști ai serviciilor criminalistice din cadrul inspectoratelor de poliție județene Caraș-Severin și Timiș, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole