SURSE. Liderul consilierilor PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, ar fi livrat măști la Societatea de Drumuri Municipale – directorul societății are 29 de plasamente financiare și câștigă peste 200.000 de lei

Liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate la începutul lunii aprilie 2023.

Acuzațiile la adresa sa sunt extrem de grave având în vedere că este acuzat că o firmă a sa derula afaceri chiar cu societățile subordonate Consiliului Local.

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.

Buletin de Timișoara v-a prezentat zilele trecute una dintre firmele prin care acesta a derulat tranzacții pe Bursa Română de Mărfuri, AOA SOLUTII SI CONSULTANTA SRL, care are sediul în Timișoara, pe strada Arieș, și îl are ca administrator și asociat unic pe consilierul local PNL, Adrian Lulciuc,  deoarece pe lângă consilier local, director al Poștei Timișoara, penelistul mai este și broker la Bursa de Mărfuri Timișoara.

Ieri însă, în plenul Consiliului Local, afacerile liderului de grup al aleșilor PNL, Adrian Lulciuc, au fost luate la puricat de către viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, așa cum puteți citi AICI, care acuza la rândul său faptul că un consilier local încheie contracte cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local.

Pentru a se apăra, Adrian Lulciuc a susținut că nu a fost decât asociat în firma respectivă, nu și administrator, poziție prin care practic s-a autodenunțat că mai are o firmă la care este acționar și cel mai probabil este firma la care face referire ANI.

Firma la care mai este acționar  Adrian Lulciuc este BRG Vencer SRL, așa cum reiese din declarația sa de interese din 2022.

Potrivit listfirme.ro, firma BRG Vencer SRL, o are ca administrator pe o anume Barb Gordana Raluca, membră PNL.

Acționarii firmei sunt Adrian Lulciuc cu 50% și Barb Gordana Raluca cu alte 50%, iar sediul firmei este tot pe strada Arieș, la fel care firma AOA Soluții și Consultanță SRL.

Potrivit surselor Buletin de Timișoara, Adrian Lulciuc a furnizat în anul 2020, deci în pandemie, măști către Societatea de Drumuri Municipale SA, aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, prin firma BRG Vencer SRL.

Adrian Lulciuc mai este și director regional al Poștei Timișoara, nu știm exact pentru cât timp, dar și secretar al PNL Timișoara.

Momentan, viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, șeful politic al lui Adrian Lulciuc, prin faptul că este șef la PNL Timișoara, nu a comentat în niciun fel acuzațiile aduse colegului său de partid, deși este în conducerea primăriei Timișoara, iar acuzațiile sunt extrem de grave.  

Societatea de Drumuri Municipale Timișoara este condusă de Valentin Martânov, ultimul director rămas în funcție din vechile administrații care s-au perindat la conducerea municipalității, care la rândul său a rămas singura societate încă nereformată.  

Directorul Valentin Martânov are ultima declarație de avere publică pe site-ul primăriei Timișoara în anul 2020, conform căreia are 29 de plasamente financiare și a câștigat într-un an ca director al SDM peste 210.000 de lei.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole