Subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu: nu vor fi restricții de circulație pe timpul nopții în localitățile aflate sub incidența de 6/mie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a fost convocat de urgență, ieri seară, la ora 21,00, practic noaptea ca hoții, pentru a modifica greșelile grave din legislație și să le adapteze noilor decizii luate la nivel guvernamental privind carantinarea localităților.

Potrivit subprefectului, ședința de noapte, fără felinar, a CJSU, era necesară pentru a anula carantinarea de noapte a mai multor localități, printre care și Timișoara.

“În seara aceasta la ora 21:00, am convocat în sistem de videoconferință Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș pentru a adopta Hotărârea privind actualizarea anexelor (1, 2, 3 și 4) cuprinzând incidența la nivelul UAT-urilor din județul Timiș. Astfel, am aplicat prevederile H.G. 1015 de azi, care permite desfășurarea tuturor activităților fără restricții de circulație până la o incidență de 6/1000. A fost nevoie să refacem anexele la aceste ore târzii pentru ca măsurile să fie aplicabile de mâine și nu de sâmbătă (dacă le-am fi votat mâine), știut fiind că hotărârile CJSU se aplică începând din ziua următoare ședinței. Am și avut de așteptat apariția H.G. in monitorul oficial, dar important era să evităm ca vineri instituțiile de control să-și desfășoare activitatea în baza fostelor anexe cu incidența de 4/1000 și să considere că încă se mai pot aplica restricțiile ce decurg din precedentele H.G. nr 932 și 990“, a anunțat subprefectul de Timiș.

Ultimele întâmplări privind incidența, carantinarea, legislația care se bate cap în cap, au arătat că populația este gata să accepte discriminarea între vaccinați și nevaccinați în mod tacit.

“Așadar, nu vor fi restricții de circulație pe timpul nopții în localitățile aflate sub incidența de 6/mie, iar pentru persoanele vaccinate nu va exista această restricție nici după cea mai mare incidență, de 7,5. De asemenea, nu-si vor restrânge activitatea in weekend nici agenții economici din comerț, hipermarketuri, complexe comerciale până nu se va depăși 6/mie. S-a mai hotărât ca și copiii de până la 12 ani să fie exceptați de la prezentarea unui test pcr sau antigen pt a participa la diverse activități, nu doar cei de până la 6 ani. Râmân restricții în localitățile unde avem incidențe de peste 6, respectiv 7.5“, a mai precizat Ovidiu Drăgănescu.

Ieri, rata de infectare în Timișoara era de 4,77 la mia de locuitori.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole