Spitalul Județean Timișoara susține extinderea rețelei de angiografe în rețeaua de spitale publice

Spitalul județean Timișoara susține extinderea  rețelei de angiografe la nivel național, în rețeaua de spitale publice.

Echipa medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara, care a pledat de curând în fața auditoriului de la Academia de Științe Medicale din România pentru aplicarea proiectelor la care lucrează de ani buni, susține și extinderea  rețelei de angiografe la nivel național, în rețeaua de spitale publice, mai ales  datorită faptului că angiograful permite diagnosticarea precisă  dar totodată permite și aplicarea tratamentului adecvat bolii.

“Au fost salvate de la amputație membre bolnave și pacienții au reluat cursul firesc al vieții lor. În plus, procedura aplicată la scară mai mare poate duce la scăderea mortalității”, spune managerul SCJUT, Sorin Barac.

Angiografia este o examinare radiologică care  oferă un diagnostic  limpede în boli care de multe ori pun in pericol viața pacientului și reduce timpul de spitalizare, de la 8 zile la 2 zile.

SCJUT are două angiografe și 15 medici formați să depisteze astfel  patologii cu potențial invalidant sau chiar letal, de pildă ateroscleroza, cheaguri de sânge sau embolie pulmonară, accident vascular cerebral, blocarea alimentării cu sânge a rinichilor, tumori hepatice. 

Au apărut două noi focare de Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că au apărut două noi focare de Covid-19. În total sunt trei focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică. Primul apărut în…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole