Șpăgarul de la Vaslui, Dumitru Buzatu, este mic copil pe lângă șeful PNL Timiș, Alin Nica – avere cu zeci de terenuri și case adunate din leafa de bugetar

Șeful PNL Timiș și președintele Consiliului Județean, Alin Nica, pare că a intrat fără probleme într-o galerie selectă a politicienilor care au adunat averi fabuloase, fără a fi demonstrat vreodată modul în care au reușit să acumuleze avuțiile, acea galerie a baronilor locali care ne amețesc că își trag seva averii din veniturile de bugetari.

 Alin Nica se alătură în galerie baronului PSD Dumitru Buzatu, prins cu o șpagă de 1.250.000 de lei și ajuns după gratii.

Potrivit declarației de avere, Dumitru Buzatu are 9 terenuri; 5 clădiri; două mașini; o rulotă și o șalupă și un venit anual din indemnizația de președinte al Consiliului Județean Vaslui și din pensiile cumulate de 334.000 de lei. Toată averea va fi verificată de procurorii DNA.

Până va ajunge DNA să verifice averea lui Nica, șeful PNL Timiș este vizat de trei doare penale instrumentate de către procurorii de la Parchetul Curții de Apel Timișoara și deschise la sesizarea Agenției Naționale de Integritate.

Din salariul de primar încasat timp de 16 ani și din veniturile de președinte de CJ, Alin Nica a reușit să pună bani deoparte și să dea și împrumut.

Conform declarației de avere din 2023, șeful PNL Timiș deține 14 loturi de teren, care însumează peste 25 de hectare de teren în Dudeștii Noi; 4 case de locuit, tot în Dudeștii Noi, cu o suprafață totală de peste o mie de metri pătrați construiți și un apartament în Timișoara pe care l-a cumpărat în 2021, deci după ce a devenit șef al CJ Timiș.

Totodată, Alin Nica are deschise mai multe conturi și depozite bancare, precum și plasamente la fonduri de investiții.

Șeful PNL Timiș a câștigat 164.902 de lei din indemnizația de șef al CJ Timiș; circa 3.000 de lei din arendarea unor terenuri; 32.000 de euro ca MEMBRU în Comitetul European al Regiunilor ca rambursări de cheltuieli sub formă de cheltuieli de deplasare, sume forfetare, remunerație ședință etc. și 982 de lei ca membru în Consiliul Național de Integritate al Agenției Naționale de Integritate.

Alin Nica a acordat și trei împrumuturi, lui Paula Alina Belin, fostă Nica, în valoare de 25.000 de euro și două nașului său, primarul PSD de Becicherecu Mic, Raimond Rusu, unul de 145.0000 de lei și altul de 21.000 de euro.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole