Soția deputatului Cosmin Șandru – cel care promitea funcții publice unui deputat AUR – este consiliera șefului PNL Timiș, Alin Nica

Un nou scandal național, provocat de PNL Timiș, a izbucnit după ce în spațiul public au apărut înregistrări cu doi membri ai PNL Timiș, deputatul Cosmin Șandru și directorul STPT, Nicolae Bitea, care încercau să-l convingă pe deputatul AUR, Titi Stoica, să nu voteze moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Florin Cîțu.

Negocierile erau deja anunțate chiar de premier, care a declarat că s-au format echipe care să discute cu fiecare parlamentar pentru a încerca menținerea în funcție. Înregistrările au fost publicate de către liderul AUR, George Simion.

Cine sunt personajele?

Deputatul Cosmin Șandru este fiul lui Zaharia Șandru, un controversat personaj din Caraș-Severin și soțul Oanei Dinulescu, consilier personal al președintelui CJ Timiș, Alin Nica, și fiica omului de afaceri Dumitru Dinulescu, toți apropiați ai șefului PNL Timiș.

Nicolae Bitea este actualul director al STPT și membru al Biroului Politic Județean al PNL Timiș, fost consilier județean. Conform unor surse Nicolae Bitea a fost coleg de școală cu deputatul AUR, Titi Stoica, cel căruia i se promiteau angajări la stat.

Curios este că, potrivit înregistrărilor, PNL Timiș acceptă înscrieri în partid “de formă“, fără însă să vedem nicio revoltă din partea liberalilor.

Șeful PNL Timiș Alin Nica, într-o declarație pentru Presslaert, se bălbâie, și dacă în prima fază spune că nu știe nimic și nu s-a discutat nimic la partid despre așa ceva, apoi admite că știa de echipele de negociere, doar că deputatul Cosmin Șandru nu era inclus.

”Nu am discutat așa ceva la partid. Nu am vorbit cu Șandru despre chestiunea asta (înregistrarea apărută, n.a.). Nu știu să-l fi mandat pe el cineva de la București că nu era în echipa de negociere. Poate au stabilit în grupul politic, nu știu, să se ocupe fiecare de parlamentarii AUR din județ. Nu știu, pot doar să speculez. Bitea chiar nu știu ce legătură are cu chestia asta. O să-l sun să-l întreb”. Despre deputatul AUR, Titi Stoica, Nica a susținut că ”nici nu-l cunosc pe domnul ăsta. M-am intersectat doar o dată, cred, a venit la mine la consiliul județean. Mi se pare cam ciudățel”, a declarat Alin Nica.

Dacă deputatul liberal promitea așa ceva, deși nu era în echipele de negociere, ce promitea echipa de negociere oficială? Oare ea era condusă de Alin Nica?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole