Sorin “OUG13“ Grindeanu: ofertele pentru proiectarea și execuția lotului 2 al autostrăzii Lugoj-Deva se pot depune până pe 9 iunie 2022

Ministrul Transporturilor, Sorin “OUG13“ Grindeanu, anunță că data limită până la care pot fi depuse ofertele pentru proiectarea și execuția Lotului 2 (secțiunile E și D) al autostrăzii Lugoj-Deva este 9 iunie 2022.

“CNAIR a transmis spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene anunțul de participare pentru licitație. După publicarea pe această platformă, documentația va putea fi vizualizată în SICAP. În evaluarea ofertelor va fi punctată inclusiv capacitatea antreprenorilor de a finaliza contractul într-un ritm cât mai alert. Câștigătorul contractului va proiecta și va construi inclusiv tuneluri forate cu o lungime totală de 2,13 km pe secțiunea E și va finaliza lucrările pe secțiunea D“, spune vicepremierul.

Sectorul de autostradă scos la licitație are o lungime de 9,13 km și este finanțat prin PNRR.

“CNAIR a relansat ieri, 21 aprilie 2022, procedura de atribuire a contractului “Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul major de investiții: Autostrada Lugoj –Deva (#A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D”, prin transmiterea spre publicare în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a Anunțului de Participare. Termenul prevăzut în Anunțul de participare pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 09.06.2022. Contractul este finanțat din Fonduri Externe Nerambursabile. Durata acestuia este de 117 de luni și cuprinde: 15 luni perioada de proiectare, 42 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Menționăm că durata poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor, precum și în funcție de durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător (care poate scădea până la 45 de luni, din care 11 luni pentru proiectare și 34 de luni pentru execuția lucrărilor). Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuția și finalizarea lucrărilor Autostrada Lugoj –Deva (A1), Lot 2: km 27+620 – km 56+220, Secțiunea E și finalizare Secțiunea D în lungime de aproximativ 9,13 km, din care 2,13 km de tunel forat. Conform condițiilor din Acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul Secțiunii E2, în contextul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de aproximativ 2,13 km. Tunelurile vor fi formate din două galerii unidirecționale, prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platformă de 11,25 m“, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole