Sorin Grindeanu vine la Timișoara să semneze contractul prin care trenul va circula cu 160 km/oră prin Ronaț

Vineri la Timișoara are loc semnarea contractului de proiectare și execuție pentru modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad, LOT 3 Timiș Est – Ronț Triaj.

Oferta financiară câștigătoare a fost depusă de Asocierea WEBUILD SPA – Partecipazioni Italia SPA – SALCEF SPA – Timișoara – Arad Lot 3 – 1.440.433.361,02 lei, fără TVA, iar sursa de finanţare a fost identificată și va fi asigurată prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR)“, arată CFR SA la momentul finalizării lictației.

La eveniment va participa și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care va marca și începerea lucrărilor de execuție pentru noul terminal de plecări externe al Aeroportului Internațional Timișoara „Traian Vuia”.

Contractul de execuție pentru extinderea aeroportului a fost semnat în luna mai 2020.

Câștigătorul licitației pentru proiectul „Servicii de elaborare a documentației tehnico-economice (fazele D.A.C., P.T., D.E.) și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de executare pentru edificarea unei construcții cu destinația «Terminal plecări curse externe», cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”, a fost desemnat în 25 martie 2022. Din cele șase asocieri constituite pentru ofertare inițială – Strabag, Concelex, Bog’Art, Kesz Construcții România, Elidiclau Prest și Construcții Erbașu, respectiv trei selectate pentru etapa finală – Concelex, Construcții Erbașu și Strabag, oferta desemnată câștigătoare a fost cea depusă de SC Concelex SRL (lider de asociere) – SC Concelex Engineering SRL – SC Convcrete&Design Solution SRL – SC Metroul SA. În data de 6 aprilie 2022, la C.N.S.C. (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor) a fost înregistrată contestația SC Strabag SRL (de pe locul II) referitoare la procedura de achiziție publică. Prin decizia nr. 967/C1/848 din 09.05.2022, C.N.S.C. a respins ca nefondată contestația depusă și a confirmat decizia Aeroportului Internațional Timișoara Traian Vuia de desemnare a câștigătorului licitației, Concelex SRL. Licitația pentru noul terminal de plecări curse externe a fost lansată pe 3 septembrie 2021. Valoarea estimată a lucrărilor de construire este de 88,99 de milioane de lei iar termenul limită de finalizare a construcției este 31 decembrie 2023. Terminalul va avea o suprafață construită de 12.000 mp, 6 filtre de securitate, 18 ghișee check-in, 6 porți de scanare automată a documentelor“, se arăta într-un comunicat de presă.

Continuă lucrările de asfaltare, în Șag

Continuă lucrările de asfaltare a străzilor din Șag. Astfel că, mâine, 6 iulie, se va asfalta strada LXX- din Zona Mânăstire. De asemenea, se fac lucrări de refacere a carosabilului…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole