Dominic Fritz descoperă o nouă mafie – mafia cimitirelor – o mână criminală care a rupt sigiliile de la contorul de curent din cimitirul Calea Șagului: e încă unul din sabotajele mafiei care pierde controlul

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, aflat într-un plin război cu “mafia“ de pe malul Begăi, adică cu “oamenii de afaceri“ care au construit ilegal și au derulat activități economice fără avize și autorizații, anunță o nouă mafie care sabotează orașul.

Este vorba despre mafia cimitirelor care pierde controlul afacerilor derulate pe necazul oamenilor.

Aseară, cu o noapte înainte ca Horticultura să preia cimitirul din Calea Șagului, sigiliile de la contorul de curent au fost rupte și siguranțele au „cedat”. E încă unul din sabotajele mafiei care pierde controlul cimitirelor. Ani de zile, cimitirele au fost afaceri înfloritoare pentru firme care au profitat de necazul timișorenilor. Servicii proaste, mizerie, bani ceruți familiilor în doliu. Unul din personajele cheie ale fostei administrații – Florin Răvășilă, consilier personal al lui Nicolae Robu și fost director în Primărie – este trimis în judecată de DNA tocmai pentru mită pentru contracte preferențiale cu firmele care administrau cimitirele. Horticultura a intrat de astăzi în cimitirele din Calea Șagului și cel de pe Rusu Șirianu. Este urmare a deciziei pe care am luat-o de a readuce administrarea cimitirelor din mâna unor privați  sub umbrela administrației, așa cum este normal. A urmat un lung șir de sabotaje politice și birocratice mai mult sau mai puțin evidente, chiar și din interiorul primăriei. Abia atunci am înțeles cât de necesară a fost decizia, dacă naște atâta rezistență.  Sunt convins că rezultatele acestei schimbări se vor vedea în cel mai scurt timp. Azi noapte echipele de la ENEL, Horticultura și STPT au lucrat să facă din nou lumină în cimitir. Pozele sunt de azi, cu echipele Horticultura curățând cimitirele Calea Șagului și Șirianu“, a declarat Dominic Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole