Sorin “OUG 13“ Grindeanu încearcă să se spele pe mâini de scumpirea biletelor de tren: e solicitarea CFR Călători

Ministerul Transporturilor, Sorin OUG 13 Grindeanu, încearcă jenant să se spele pe mâini de scumpirea biletelor de tren cu 20%, de la 1 iulie.

Demnitarul dă vina pe CFR Călători, instituție care funcționează chiar sub autoritate ministerului condus de vicepremier.

“Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători. Compania CFR Călători a solicitat creșterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preț. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant! Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță. Suntem conștienți de necesitatea unor investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR. Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea  materialului rulant și pentru achiziția de material nou“, a spus astăzi Sorin “OUG 13“ Grindeanu.

Pe de alată parte ministerul Transporturilor a fost acuzat chiar săptămâna acesta că a pus cruce măcar temporar unui proiect major de infrastructură care afectează și județul Timiș, este vorba despre autostrada Craiova-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Lugoj.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole