Sorin Grindeanu supărat pe Dominic Fritz deoarece Primăria Timișoara nu a finalizat relocarea de utilități pe Drumul Boilor: sunt doi ani, trebuiau să relocheze utilitățile, sunt doi ani de zile

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care s-a aflat, vineri, pe şantierul centurii sud a municipiului Timişoara.

Oficialul guvernamental  a criticat Primăria municipiului pentru că, în doi ani de când a semnat un protocol cu CNAIR, nu a relocat utilităţile.

Din cauza acestui fapt, susține ministrul CNAIR nu poate finaliza un tronson din această centură pe care ar putea să îl dea în circulație mai repede de termenul final de construire a întregii centuri sud.

Sorin Grindeanu a cerut Primăriei Timişoara să nu stea în calea deschiderii traficului pe centura sud Timişoara şi l-a criticat pe primarul Dominic Fritz (USR) că a încurcat tronsoanele de centură ale Timişoarei, la un post de televiziune.

La vreo lună de când am venit ministru, în 2021, am semnat un protocol cu Primăria Timişoara, legat de intersecţia cu Drumul Boilor în care noi ne angajăm la ceva, dânşii se angajau la altceva. Dânşii au făcut un lucru, au pus un panou pe aici, să spună că e de vină CNAIR că nu circulă cum trebuie. Vreau să vă spun ceva, nu s-au terminat relocările pe care trebuiau să le facă cei de la Primărie. Sunt doi ani, trebuiau să reloce utilităţile. Sunt doi ani de zile. Noi terminăm chestiunea, această centură… dar cu relocările de utilităţi ce facem? Protocolul vi-l arăt, 23 decembrie 2021. Instituţional, nu am ce explicaţie să am. Sper că în perioada următoare să se mobilizeze fiindcă vreau, aşa cum am anunţat, să nu aşteptăm până în iulie, să dăm pe tronsoane drumul la centură. Eu sper să se trezească totuşi la realitate. E un protocol semnat în 2021. Nu aveau foarte multe lucruri de făcut. Am înţeles că a pus domnul viceprimar Laţcău panouri pe aici vreo doi ani, am înţeles, dar relocările? Luaţi-o ca un apel la dânşii să îşi facă treaba, nimic altceva, pe ce şi-au pus semnătura. Vreau să terminăm acest tronson înainte de vară”, a spus Sorin Grindeanu.

Firmele omului de afaceri Dorinel Umbrărescu au câştigat licitaţia organizată de CNAIR după rezilierea contractului cu Tirrena Scavi. În 27 iunie 2023 a fost semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la centura sud. Umbrărescu are la dispoziţie 12 luni să finalizeze Varianta de Ocolire Sud Timişoara, până în iulie 2024.

Valoarea contractului este de 383.844.478,02 lei, fără TVA, iar sursa de finanţare este Programul Operaţional Transport aferent perioadei de programare bugetară a UE 2021-2027. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de 10 ani.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole