Sorin Grindeanu: proiectarea și execuția pentru autostrada Timișoara – Moravița ar putea fi licitate anul viitor – se așteaptă avizul de mediu pentru studiul de fezabilitate

Licitația pentru desemnarea firmei care să proiecteze și să execute autostrada Timișoara – Moravița ar putea fi lansată în primăvara anului viitor.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, la Congresul Național de Drumuri și Poduri de la Timișoara.

Potrivit lui Grindeanu, studiul de fezabilitate așteaptă avizul de mediu.

Am o țintă pentru orașul nostru. Să terminăm rapid și sper ca în această iarnă, în decembrie, ianuarie să terminăm studiul de fezabilitate. Sigur, există niște condiționalități legate de avizul de mediu pentru Timișoara-Moravița, astfel încât să putem, odată cu eliberarea și a acestui aviz de mediu, să scoatem în licitație proiectare și execuție în primăvara acestui an Timișoara-Moravița, Timișoara devenind astfel un not în infrastructura rutieră”, spune Sorin Grindeanu, citat de Radio Timișoara.

Autostrada Timișoara – Moravița va avea o lungime de 73 de km, urmând să fie continuat de sârbi de la graniță până la Belgrad.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole