Parcul Rozelor din Timișoara ajuns în paragină

Imagine indisponibilă - Buletin de Timișoara

Parcul Rozelor din Timișoara  ajuns în paragină.

Fostul deputat ALDE de Timiş Marian Cucşa a lansat, miercuri, un apel la timişoreni să participe la o acţiune de igienizare a Parcului Rozelor (Rozariul „Regina Maria”), care în această vară a decăzut în paragină.

„Vineri, salvăm Parcul Rozelor de incompetenţa lui Fritz. De la ora 10,00, timişorenii sunt aşteptaţi în Parcul Rozelor să înlăture ambrozia. Verde nu înseamnă doar biciclete, ci în primul rând parcuri îngrijite”, spune Marian Cucşa, într-o postare pe pagina de Facebook.

El spune că a primit o mulţime de apeluri de la cunoscuţi din întreaga ţară care au văzut fotografii cu actuala stare a Parcului Rozelor şi au fost intrigaţi de starea fostului Rozariu „Regina Maria”, înfiinţat în urmă cu 130 de ani.

La solicitarea presei, Primăria Municipiului Timişoara a transmis, miercuri, un comunicat în care arată că s-a solicitat de către conducerea instituţii ca S.C. Horticultura să remedieze de urgenţă mai multe probleme constatate în Parcul Rozelor, parcul aflându-se în administrarea acestei societăţi, aflată în subordinea municipalităţii.

„Parcul Rozelor trebuie să fie, din nou, un motiv de mândrie şi bucurie pentru timişoreni. În baza rapoartelor redactate în urma vizitelor în teren efectuate de inspectorii Primăriei Timişoara, conducerea instituţiei a purtat, miercuri, mai multe discuţii atât cu reprezentanţii Direcţiei de Mediu, cât şi cu cei ai S.C. Horticultura S.A. În urma acestora, a fost dispusă remedierea de urgenţă a problemelor constatate, cauzate de o varietate de factori. Astfel, reprezentanţii Horticultura S.A. au informat conducerea Primăriei Timişoara că gardul viu a fost atacat recent de dăunători şi că în urma tratamentelor efectuate în ultimele zile, acesta este acum în refacere. De asemenea, având în vedere temperaturile ridicate anunţate în perioada următoare, reprezentanţii Horticultura S.A. s-au angajat să ude mai des plantele din Parcul Rozelor. În următoarele două zile se vor efectua în parc şi acţiuni de plivire a buruienilor care au apărut în ultimele zile”, menţionează comunicatul Primăriei Timişoara.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole