Sorin Grindeanu pierde bătălia cu un bolovan – noi alunecări de teren pe Clisura Dunării în zona Berzasca

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, instituție aflată în subordinea ministrului Sorin Grindeanu și înțesată de PNL-ști ținuți în posturi de PSD-iști, unul dintre ei chiar patron de firmă care a primit de la CJ Timiș construcții sensurilor giratorii de la Giroc, anunța la începutul acest luni că desfăşoară lucrări de punere în siguranţă a versanţilor unde este risc de prăbuşire a pietrelor, pe Clisura Dunării, pe DN57, în zona Berzasca, judeţul Caraş- Severin.

Pe Clisura Dunării, pe drumul naţional DN 57, în zona localităţii Berzasca, jud. Caraş-Severin, a început realizarea structurii tip „polată” din grinzi de beton armat pentru reţinerea blocurilor de rocă cu risc de prăbuşire. Polata se va realiza pe o lungime de circa 100 m. Structura este alcătuită din pile cu ranforturi din beton armat, amplasat la 6 metri interax spre Dunăre, respectiv pereţi de retenţie în partea dinspre versant. Printre elevaţii şi fundaţii sunt dispuse ancore din bare autoforante cu o lungime variabilă, fiind ancorate 4 metri în versant. Suprastructura este alcătuită dintr-un ansamblu de travee din beton armat turnat monolit, grinzi prefabricate, respectiv o placă de suprabetonare cu grosime variabilă şi un strat de protecţie de minim 50 cm grosime, din pământ, pentru atenuarea şocului produs de blocurile de rocă, în cazul în care se vor mai desprinde de pe versant”, transmitea DRDP Timişoara. 

Astăzi, aceeași instituție a informat că “din această seară până mâine dimineață la ora 9 pe DN 57 în zona Berzasca, jud. Caraș Severin, traficul rutier va fi oprit în urma căderilor masive de pietre de pe versant. Măsura este luată pentru curățarea carosabilului și pentru siguranța traficului. Vom reveni cu detalii în funcție de evoluția situației“.

Restricția se menține până în jurul orei 12, de la această oră, traficul se desfășoară pe jumătate de cale, mai preciza DRDP Timișoara.

Așadar, deși i-a păcălit pe PNL-iști și a păstrat pentru sine și camarila proprie Ministerul Transporturilor, Sorin Grindeanu pierde lupta cu un bolovan.

Se oprește apa caldă în zona Calea Aradului

Colterm anunță că luni, 19 iulie, se va întrerupe furnizarea apei calde în zona Calea Aradului. „În vederea efectuării de lucrări aferente proiectului „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole