VEST: sute de monede din perioada cuceririi Daciei de către romani au fost descoperite de un căutător autorizat care va fi despăgubită cu 30% din valoarea acestora

Peste 400 de monede despre care se apreciază că provin din perioada cuceririi Daciei de către romani au fost descoperite pe raza comunei Şoimuş de către un căutător autorizat, piesele fiind predate marţi primăriei din localitate.

Anunţul a fost făcut de primarul comunei Şoimuş, Mihai Gabriel Irimie, pe pagina sa de socializare, acesta menţionând că cele 407 monede sunt foarte bine păstrate şi că au fost predate autorităţilor în drept.

A fost pentru prima dată când am întâmpinat astfel de situaţie, monedele sunt superbe, nu este una la fel cu cealaltă şi au fost foarte bine păstrate. Procedura spune că se inventariază de primar şi se predau către Direcţia de Cultură a Judeţului Hunedoara. Am predat împreună cu căutătorul autorizat cele 407 monede, acestea urmând să intre în patrimoniul statului român„, a notat primarul comunei Şoimuş.

Potrivit acestuia, persoana care a descoperit monedele va fi despăgubită de statul român cu 30% din valoarea acestora.

S-ar putea ca în zona unde s-au descoperit să fie şi o cetate dacică sau romană. Urmează să se facă cercetări de către specialiştii de la Ministerul Culturii„, a precizat Irimie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole