Sorin Grindeanu: lansăm licitația pentru drumul expres dintre Arad și Oradea – va avea 120 de kilometri

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că vineri va fi lansat în licitaţie drumul expres Arad – Oradea şi a precizat că aceasta va avea 120 de kilometri şi va fi împărţit în trei loturi.

Astăzi, lansăm în licitaţie Arad – Oradea. Este drumul expres Arad – Oradea, 120 de kilometri, trei loturi. Mulţumesc colegilor din CNAIR fiindcă au reuşit să termine toată documentaţia şi nu a fost simplu, pentru că a fost preluată de la Consiliul Judeţean. Este direct execuţie. Suntem cu trei loturi, pe 120 de kilometri”, a declarat Sorin Grindeanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că doreşte ca axa Nord – Sud de la Gdansk la Salonic să nu ocolească România.

Ţin foarte mult ca această axă Nord – Sud, care pleacă de la Gdansk la Marea Baltică şi se termină la Salonic să nu ocolească România. Iar cel mai drept drum şi cel mai scurt este Gdansk – Varşovia – Cracovia – Kosice, în Slovacia – Debrecen – Oradea – Arad – Timişoara – Moraviţa – Pancevo – Belgrad  – Salonic. E foarte important şi suntem contracronometru din acest punct de vedere, astăzi facem un pas important şi sper ca în această primăvară, undeva în mai, iunie, când se termină şi acei paşi obligatorii cu autorizaţia de mediu, să lansăm şi Timişoara – Moraviţa şi atunci am închis tot ceea ţine de partea română. E un pas important, mă aştept să vină constructori importanţi, care să termine şi acest drum expres într-un timp rezonabil”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole