Aeroportul Timișoara: se reiau 8 curse externe – Barcelona, Valencia, Bologna, Veneția, Frankfurt Hahn, Karlsruhe, Bari și Stuttgart

Pe Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara se va relua treptat operarea, din luna martie, a opt rute externe care au fost sistate în perioada pandemiei, către Barcelona, Valencia, Bologna, Veneția-Treviso, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Bari, Stuttgart.

De asemenea, pentru alte zece destinații externe deja operate va crește numărul de curse săptămânale: Munchen, Frankfurt a Main, Milano-Bergamo, Londra-Luton, Memmingen, Paris, Roma, Dortmund, Bruxelles si Madrid. Pe plan intern, din 27 martie compania Ryanair va opera zilnic ruta Timisoara – Bucuresti , în timp ce compania Tarom va adăuga câteva zboruri suplimentare față de cele operate în prezent.

”Astăzi le aducem mai multe veşti bune celor care preferă să călătorească pe calea aerului. Este o revenire de forță pentru Aeroportul Timișoara, după perioada complicata de pandemie. Suntem foarte optimiști și credem că în scurt timp vom reveni la normalitate și ne vom apropia de traficul pe care l-am înregistrat înainte de pandemie. Am reușit reluarea rutelor suspendate, creșterea frecvențele de zbor și prezentarea unor rute noi ce vor fi anunțate în scurt timp. Am reușit să facem acest lucru și credem că este doar începutul”, a declarat Daniel Stamatovici, director general al Aeroportul Internaţional Timișoara „Traian Vuia”.

Destinația Munchen are o creștere de la 8 curse la 14 pe săptămână, Londra de la 4 la 7 și Milano-Bergamo de la 6 la 11 curse pe săptămână. Ridicarea restricțiilor în multe dintre țările Europei ar putea să fie de bun augur pentru redeschiderea apetitului bănățenilor de a reveni ca turiști spre destinații consacrate nu doar din Germania, Anglia sau Italia, ci și din Spania, Franța sau Belgia.

„Reţeaua de rute operate la Aeroportul Internaţional Timișoara „Traian Vuia” a avut mult de suferit în ultima perioadă. Echipa aeroportului a făcut eforturi susținute pentru a reuși să convingă operatorii aerieni să revină cu o dinamică ridicată, cu destinații noi și cu frecvență mai mare, cu dorința principală de a deservi comunitatea, atât călătorii care zboară în scop turistic sau de naveta, cât și călătorii care se deplasează în scop de business.”, a mai declarat Daniel Stamatovici.

Cei interesați de programul zborurilor de pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”  pot consulta www.aerotim.ro sau site-urile operatorilor aerieni pentru a afla toate detaliile referitoare la destinații și orarul de zbor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole