Sorin Grindeanu: demarăm realizarea drumului de mare viteză dintre Filiași și Lugoj – a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate Filiași – Severin

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat astăzi că a fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate Filiași – Severin.

Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiași- Lugoj (230 km)! Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe tronsonul Filiași- Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km). Asocierea de proiectanți români trebuie să finalizeze Studiul de Fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea constractului este dde 21,05 milioane de lei (fără TVA). Proiectul Drumului de mare viteză Filiași-Lugoj (finanțat prin #ProgramulTransport 2021-2027) va contribui la îmbunătățirea legăturilor rutiere între Oltenia și Banat și la dezvoltarea economică în sud-vestul #României“, a declarat Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul Transporturilor a mai anunțat și câștigătorul licitației pentru lucrările rămase de executat din Centura Timișoara Sud.

Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL (lider de asociere) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 383.844.478,02 lei, fără TVA.  Perioada de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 10 ani.   Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire“, se arată într-un comunicat de presă.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole