Situație halucinantă la Buziaș: 7 consilieri locali din 15 ar putea fi în conflict de interese sau incompatibilități cu funcția publică

Consiliul Local și Primăria Buziaș se află într-o situație halucinantă, deoarece aproape jumătate din aleșii locali din oraș, la care se adaugă primarul PNL Timiș, Sorin Munteanu, ar putea fi în diverse conflicte de interese și incompatibilități.

Problemele consilierilor locali pleacă din desemnarea lor în Consiliile de Administrație ale diverselor instituții din oraș.

Așa se face că dintr-o Hotărâre de Consiliu Local din 19 octombrie 2021 aflăm că fac parte din Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Phoenix Buziaș următorii consilieri locali:

– Cîndea Cristian Vasile (PNL) – Președinte C.A.

– Baiaș Claudiu Gabriel (PSD) – Vicepreședinte C.A.

– Lozer Lidia (PNL) – Membru C.A.

 – Szasz Danut (PNL) – Membru C.A.

– Percec Nicolae (PSD) – Membru C.A.

Totodată, dintr-o Hotărâre de Consiliu Local din 8 noiembrie 2021 aflăm că fac parte din Consiliul de Administrație al Liceului Teoretic Buziaş următorii consilieri locali:

– Lozer Lidia (PNL)

– Savu Iulia Daniela (PNL)

– Redac Dan Cosmin (PSD)

De asemenea, primarul PNL al orașului Buziaș, Sorin Munteanu, conform unei alte Hotărâri de Consiliu Local a fost desemnat într-o comisie să își evalueze o colegă.

Ori, conform Legii 161/2003 funcția de consilier local este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Buletin de Timișoara va prezenta în articole viitoare cazurile fiecărui consilier local după ce vom sesiza Agenția Națională de Integritate în privința aleșilor local din Buziaș.

Veți descoperi o lume fascinantă, cu interese transpartinice, și câteva cazuri flagrante de bugetari care nu s-au mulțumit doar cu salariile de angajați la stat, ci au căpușat și bugetul local.

Deși acum este vorba despre un oraș, nu de o comună, situația transparenței este catastrofală, fapt care dovedește încă o dată că PNL Timiș nu are nimic de-a face cu liberalismul, ci a avut loc o convertire în masă la penelism.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole