Sistemul de securitate de 10 milioane de euro al Aeroportului Timișoara s-a defectat – pasagerii au fost duși în zona Cargo unde se îmbarcau vacile

Conducerea Aeroportului Timișoara anunța în luna iulie 2022 că au fost schimbate filtrele la controlul de securitate.

Modificările au fost finanțate printr-un proiect european de aproximativ 10 milioane de euro, în cadrul căruia au fost achiziționate și două autospeciale pentru pompieri, preciza directorul Daniel Stamatovici.

“Este un standard superior de securitate care presupune o viteză mai mare de lucru, o penetrare mai bună a bagajelor, posibilitatea de a roti imaginea 3D, modificarea s-a făcut în toată Europa, a spus Daniel Stamatovici“, într-o conferință de presă, despre care puteți citi pe larg AICI.

Iată că nu a fost nevoie decât de o lună pentru ca sistemul de 10 milioane de euro să se defecteze.

Noaptea trecută sistemul a cedat, iar pasagerii au fost nevoiți să treacă prin filtrul de securitate prin singurul aparat care a funcționat și care era amplasat în zona de acces cargo. S-au format cozi și controlul de securitate al pasagerilor s-a desfășurat cu greutate.

“O parte din sistemul de control de securitate s-a defectat azi noapte și din acest motiv procesarea pasagerilor care au decolat în această dimineață de pe Aeroportul Internațional Timișoara Traian Vuia a fost realizată în regim de avarie printr-un singur punct de control. O echipă tehnică a lucrat la remedierea problemei și la ora 8:30 a reușit să repornească sistemul. Şapte zboruri care erau programate, miercuri dimineaţa, pe Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) „Traian Vuia” au avut mici întârzieri la decolare, iar procesarea a 892 pasageri s-a făcut cu dificultate ca urmare a unei defecţiuni a sistemului de control de securitate. Ne cerem scuze pasagerilor pentru inconvenient și le mulțumim pentru răbdare și pentru înțelegerea situației“, se arată într-un comunicat de presă al Aeroportutului remis în această dimineață.

Zona de acces cargo a Aeroportului Timișoara este cea în care sunt urcate în avion sau debarcate animalele vii, în special vacile, așa cum puteți citi AICI.

Directorul Daniel Stamatovici este fost subordonat al fostului director Dan Idolu și a fost numit în funcție după de Sorin Grindeanu a ajuns ministru al Transporturilor.

Printre primele decizii ale conducerii Aeroportului a fost ca în luna martie să contacteze o Campanie de promovare monitoare TV Aeroportul International Timișoara prin aceeași firmă abonată la acest serviciu și pe vremea fostelor conduceri și despre care vom scrie pe larg într-un alt articol.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole