Elevii din Timiș intră în “sesiune“ – simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat are loc pe 30 și 31 ianuarie

Inspectoratul Școlar Județean Timiș anunță că la finalul lunii va avea loc simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat. Astfel, în 30 și 31 ianuarie vor avea loc testele pentru ambele examene. Este vorba despre proba scrisă la limba și literatura română și proba obligatorie a profilului.

 “Scopul acestei simulări este de a oferi elevilor, profesorilor și părinților un feedback asupra performanțelor de care educabilii sunt capabili din acest moment. Suntem de părere că este oportună această perioadă, întrucât timpul care s-a scurs de la începutul anului școlar este considerabil, iar simularea națională, după cum bine știți, se desfășoară, cel mai probabil, peste două luni. Astfel, elevii vor avea oportunitatea de a se autoevalua obiectiv și, împreună cu părinții și dascălii, să ia deciziile corecte în privința parcursului educațional și, implicit, personal, ulterior”, transmite Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș.

Subiectele propuse vor fi concepute de echipe de profesori cu experiență didactică relevantă, cadre didactice recunoscute, la nivelul județului Timiș. De asemenea, corectarea se va realiza în echipe de doi profesori.

Comunicarea rezultatelor către elevi se va realiza, conform calendarului, în 13 februarie 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole