Senatorul USR Timiș, Raoul Trifan: Alin Nica promite fără acoperire. Este o rușine ca un oraș ce anul viitor va fi Capitală Culturală Europeană să nu aibă un stadion. Viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, răspunde

Senatorul USR Timiș, Raoul Trifan, consideră că Este o rușine ca un oraș ce anul viitor va fi Capitală Culturală Europeană să nu aibă un stadion.

 Acesta atrage atenția că politicienii de PNL și PSD nu sunt capabili să pună presiune pe proprii colegi din guvern pentru a obține finanțările de care județul lor are nevoie.

“Timișul cere respect și investiții reale în infrastructura sportivă. Județul Timiș este, an de an, în primele poziții în topul județelor cu cele mai semnificative contribuții la bugetul de stat și pe ultimele poziții ale topului județelor care primesc bani înapoi de la stat pentru investiții. Sunt cel puțin 20 de ani de când Timișoarei i se tot promite un stadion. În 2002, Guvernul Năstase a transferat Stadionul Dan Păltinișanu de la primărie la Consiliul Județean, condus pe atunci de PSD. De atunci, numeroși politicieni locali PSD și PNL s-au folosit de ideea unui nou stadion drept momeală electorală: au mai pus niște scaune, o nocturnă, au vehiculat idei mărețe, au mai plusat promițând și o sală polivalentă, au mai aruncat niște bani publici pe studii care nu s-au concretizat niciodată. Promisiunile au fost continuate cu succes, dar cu același rezultat concret – 0 – de către Nicolae Robu, propulsat de USL la cârma orașului. Din 2012 până în 2020, timișorenii au auzit constant despre „Timișoara marilor proiecte”: o listă ce includea mult-visatul stadion, o sală polivalentă, centura Timișoarei, un nou pod peste Bega și altele. Toate urmau a fi realizate cu ajutorul banilor de la guvern. Alin Nica a continuat buna tradiție a celor două mari și vechi partide de a promite fără acoperire: la puțin timp după câștigarea președinției Consiliului Județean, acesta vorbea despre terminarea stadionului la finalul lui 2024. Desigur, am putea spune că mai este timp, dar realitatea astăzi este următoarea: stadionul Dan Păltinișanu, aflat într-o stare avansată de degradare, este închis definitiv, iar demolarea sa, care trebuia inițiată în toamna anului trecut, nu a fost încă începută.  Dacă ne gândim puțin cât durează o demolare și o nouă construcție de asemenea anvergură, este foarte ușor să ne dăm seama că ne aflăm, încă o dată, în fața unei promisiuni cel puțin fanteziste, pe care o vom auzi probabil din nou în viitor. Este evident că repartizarea banilor nu se face în mod echitabil, ci urmărește întotdeauna o agendă politică, iar Timișoara pare ținută, de la nivel central, într-o stare de subdezvoltare intenționată. Multe promisiuni frumoase, repetate la fiecare 4 ani, dar prioritățile guvernelor roșu-galbene par întotdeauna altele. Politicienii timișeni ai PNL și PSD se uită admirativ, an de an, la investițiile făcute de guvern în infrastructurile sportive ale altor județe, dar nu sunt capabili să pună presiune pe proprii colegi din guvern pentru a obține finanțările de care județul lor are nevoie. Este o rușine ca un oraș ce anul viitor va fi Capitală Culturală Europeană să nu aibă un stadion funcțional sau o sală polivalentă. Este rușinea politicienilor vechilor partide, care au dus o permanentă campanie electorală a dezinformării și a promisiunilor fără acoperire. Județul Timiș nu poate rămâne veșnic la coada alocărilor bugetare. Timișul cere respect și investiții reale în infrastructura sportivă“, a scris pe Facebook senatorul Raoul Trifan.

Replica a venit de la viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, care are ca și principală responsabilitate Poliția Locală.

“În general, nu răspund la postări și nici nu mă uit în trecut. Rolul omului care vine pentru prima dată în politică este să se apuce de treabă, nu să se lamenteze și să arunce vina în dreapta sau în stânga. Asta poate face oricine. Raoul Trifan aruncă cu venin în toți că nu există baze sportive în Timișoara. Are și dreptate. Unde nu are totuși… Deși pare un susținător al infrastructurii sportive, de fapt e doar o chestiune care dă bine pe facebook. Una dintre principalele mele teme de negociere cu colegii săi din USR la Timișoara a fost continuarea proiectului stadionului de tip „Lego”, lucru cu care USR nu a fost deloc de acord și nici acum nu reprezintă o prioritate. Discuțiile mele cu primarul municipiului au dus în final la convingerea lui de necesitatea acestui proiect. Nu am primit susținere pentru a fi realizat la 14.000 locuri, dar pentru 9.000-10.000 locuri am primit acordul! Și mă bucur pentru înțelegerea aceasta venită de la primar. Nu l-am auzit pe Raoul Trifan să susțină public proiectul atunci când se impunea! Sala polivalentă este în proceduri la CNI, pe propunerea făcută de fostul primar, adică un proiect care se va realiza la propunerea liberală, nu cu susținerea lui Raoul Trifan! Ba mai mult, dacă doriți, domnule senator, vă invit să mă însoțiți la drumurile pe care le fac la București în vederea susținerii proiectului să mă însoțiți, să-l susținem, să găsim soluții, nu să vorbiți fără să cunoașteți subiectul! Știți că un astfel de proiect nu se realizează în 2 zile, dar procedurile sunt începute de aproape 3 ani. Un an s-a întârziat pentru soluționarea litigiilor dintre cei care au pierdut licitația pentru proiect! Dacă vreți să vă implicați din Senat, schimbați legea, umblați la proceduri, asta puteți, nu doar să postați cuvinte fără acoperire pe facebook! Campania este peste 2 ani de zile, până atunci munciți! Și nu doar prin vorbe! Referitor la proiectul stadionului „Dan Păltinișanu”, vă anunț că se lucrează la studiul de fezabilitate, este în proceduri la CNI! Zbateți-vă acolo să schimbați procedurile, să nu mai dureze atât! Știți prin cate comisii trebuie să treacă aprobarea lui?! Dacă susțineți sportul, susțineți-mă în fața colegilor dumneavoastră să putem realiza toate proiectele bugetate pe sport, inclusiv baza din zona Mircea cel Bătrân sau Complexul Sportiv din Calea Lipovei, care are autorizație de construcție de 2 ani și nu s-a dat ordin de începere a lucrărilor! Vă rog să verificați, vă veți convinge că așa este! Mă bucur că vreți să susțineți sportul, dle senator. Am nevoie de sprijinul parlamentarilor de Timiș, indiferent de culoarea politică, rolul nostru e să construim! Va trece vremea când oamenii îi vor vota doar pe cei care vorbesc și „dau bine pe sticlă”. Lumea îi va vota pe cel care și face, dar și lasă ceva în urma lui! Amândoi suntem tineri și noi în politică, nu vreți să facem o altfel de politică dacă vreți să avem și rezultate?“, a scris tot pe Facebook viceprimarul penelist Cosmin Tabără.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole