Senatorul USR+ de Timiș, Raoul Trifan: în PNL Timiș adevărați liberali sunt oripilați de provincialismul deșănțat al lui Alin Nica

Senatorul USR+ de Timiș, Raoul Trifan, a comentat ultimele evoluții politice din județ, ocazie cu care s-a referit și la alegerile interne din PNL Timiș, partid cu care USR+ se presupune că ar fi în alianță.

“Am putut vedea, cu toții, adevărata față a Partidului Național Liberal, așa cum este ea de fapt și nu cum vor liderii PNL să o prezinte. Între spectacolul absolut grotesc din jurul alegerilor interne, unde unor sute de membri le-a fost luat dreptul de vot pentru că nu votau cum trebuie, frustrarea de care peneliștii dau dovadă prin setea nemărginită cu care lovesc în partenerii lor de guvernare locală, cei cu care ar trebui să colaboreze pentru binele județului, ura pe care o afișează fără nonșalanță pentru minoritățile din Timișoara – orașul toleranței și conviețuirii – și tranzacționalismul de tip balcanic care le ghidează fiecare decizie în raport cu USR PLUS, PNL Timiș ne-a oferit tuturor o ocazie rară de a vedea până în miezul organizației lor județene”, spune Raoul Trifan.

PNL NU este un partid liberal

“Era evident de multă vreme, dar cred că acum este mai clar ca niciodată că PNL NU este un partid liberal. PNL este un partid conservator de rit vechi, care are din întâmplare cuvântul Liberal în nume și al cărui scop principal este căpușarea instituțiilor publice prin capturarea puterii. Gândiți-vă la Fidesz sau PiS – aceasta este adevărata față a PNL. Toate indiciile ne spun asta. De la modul în care cumpără presa locală și națională (cea care se lasă cumpărată), la atitudinea partidului față de minorități și până la felul în care își numesc apropiații în toate posturile din instituțiile publice; ca să dau doar câteva exemple, pentru că sunt mult mai multe”, mai comentează senatorul USR+ de Timiș

Provincialismul deșănțat al lui Nica

“Asta nu înseamnă că PNL Timiș nu are și adevărați liberali printre susținători, oameni care înainte erau dezgustați de megalomania lui Robu, iar acum sunt oripilați de provincialismul deșănțat al lui Nica. Acei oameni au început deja să se reorienteze spre singurul partid care chiar acționează în baza principiilor liberale în România: USR PLUS”, spune în încheiere Raoul Trifan.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole