Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu: Primăria Timișoara vine în „sprijinul” firmelor cu taxe și impozite exorbitante

Senatorul PSD Timiș, Sebastian Răducanu, spune, în contextul dezbaterii privind viitoarele taxe și impozite locale, că actuala conducere a Primăriei Timișoara tratează oamenii de afaceri cu dispreț.

“După o perioadă neagră pentru agenții economici, în care autoritățile locale și centrale mai mult i-au încurcat decât i-au ajutat, Primăria Timișoara vine în „sprijinul” lor cu taxe și impozite exorbitante pentru anul 2022. Administrația Fritz este campioană la cerut, dar codașă la oferit. Visăm la capitala europeană a culturii, dar ne tratăm antreprenorii cu aroganță și dispreț“, este de părere social-democratul.

Persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale vor plăti sume de peste trei ori mai mari

“Păstrarea taxelor și impozitelor ridicate, în cazul persoanelor juridice și mărirea acestora, în cazul persoanelor fizice (e.g. persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale, vor plăti sume de peste trei ori mai mari), este total nejustificată în acest cadru incert din punct de vedere economic. Între agenții economici și Primăria Timișoara nu există un parteneriat, un dialog, care să asigure atât dezvoltarea orașului, cât și a sectorului privat. Acest lucru se observă foarte clar din atitudinea city-managerului Timișoarei, Matei Creiveanu, înlocuitorul primarului Dominic Fritz, la dezbaterea publică pe marginea proiectului de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2022. Probabil, această înlocuire are la bază rușinea primarului Fritz de a da ochii cu cei pe care i-a păcălit anul trecut, când le-a promis o relaxare fiscală în 2022“, este de părere Sebastian Răducanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole