Șeful PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, gata să declanșeze un conflict interetnic: înțelegem că ați făcut biserica pe banii Ungariei, dar nu încercați să ne călcați în picioare

Șeful PSD Timișoara, Mihai Ritivoiu, a avut o reacție nervoasă la adresa maghiarilor din oraș. Acesta îi acuză că sfidează legea prin arborarea drapelului ungar fără cel românesc la Centrul Reformat din Timișoara.

“Sfidare! Drapelul Ungariei arborat în Timişoara fără Tricolor! Biserica reformată maghiară din Prințul Turcesc are arborate drapelele Ungariei şi al Uniunii Europene. Nici măcar nu au suport pentru steagul nostru! Legea română interzice arborarea drapelelor altor țări în absența Tricolorului! Solicit Prefecturii să ia măsuri de urgență! Râdem, glumim, suntem oraş multicultural, conviețuim armonios, ne putem face că înțelegem că ați făcut biserica pe banii Ungariei. Dar nu încercați să ne călcați în picioare, că nu vă permitem!“, a comentat pe pagina sa Facebook Mihai Ritivoiu.

Șeful PSD Timișoara care este și consilier județean a revenit apoi cu noi detalii legate de situația pe care a descoperit-o după foarte mulți ani de când se întâmplă acest lucru.

“Later update: fiți atenți la tentativa de eludare a legii: biserica în cauză funcționează sub egida unui Centru Reformat. Scrie mare, in cinci limbi: Centrul Reformat Timişoara. Apoi, în altă parte, scrie mic, cu litere de-o şchioapă: Consulat Onorific Maghiar. Mi se va spune că reprezentanțele consulare onorifice au dreptul să arboreze drapelul țării pe care o reprezintă, conform Convenției de la Viena. De acord, doar că legislația română interzice arborarea altui drapel în lipsa Tricolorului! Iar legea țării primează în fața unor drepturi consulare, ce nu pot fi exercitate fără să țină cont de ea!“, a mai precizat Mihai Ritivoiu.

La bursa zvonurilor consilierul județean se vehicula ca o variantă pentru a deveni prefect al județului Timiș unde ar fi fost coleg cu UDMR-istul Andrei Molnar, care deține funcția de subprefect.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole