Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, s-a opus măririlor de salarii pentru parlamentari, dar a susținut măririle șefilor de CJ-uri, primarilor și funcționarilor publici

Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis, care este și liderul de grup al deputaților social-democrați din Camera Deputaților, a declarat astăzi că s-a opus măririlor de salariilor parlamentarilor.

Pentru a elimina suspiciunile apărute în spațiul public în ultima perioadă, dar și pentru a îndrepta o eroare majoră a colegilor de la Senat, am să vă rog să acceptați ca membrii Comisie pentru Muncă să se reunească cu mandat ferm de a elimina din legea trecută de la Senat creșterile salariale pentru parlamentari“, a declarat Alfred Simonis de la tribuna Parlamentului.

În schimb, deputatul PSD Alfred Simonis a arătat că aleșii locali trebuie să beneficieze de salarii mărite pentru ca administrațiile publice locale să fie performante.

Ceea ce s-a întâmplat la Senat a fost o eroare. Erori s-au mai făcut – spre exemplu, atunci când USR a votat pensii speciale la Consiliul Concurenţei. AUR a votat la Senat creşterea salariilor parlamentarilor şi au spus că a fost o eroare. Dacă vă acceptăm noi erorile, acceptaţi-le şi voi pe ale noastre„, a afirmat Simonis.

El a dat exemple privind majorarea salariilor aleşilor locali, susţinând că salariul primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, ar creşte cu 1.000 lei.

Avantajul este că şi salariile angajaţilor vor creşte odată cu salariul primarului şi viceprimarului„, a mai spus Simonis, menţionând că aceste salarii trebuie mărite dacă se doreşte ca administraţiile publice să fie performante.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole