Șeful PSD Timiș, Alfred Simonis: Banca Europeană de Investiții va finanța dotarea Spitalului de Copii Timișoara – Dominic Fritz: fac cinste cu un pahar de vin

Deputatul PSD de Timiş, Alfred Simonis, a anunţat, că finanţarea pentru dotarea cu echipamente a Spitalului de Copii din Timişoara va veni de la Banca Europeană de Investiţii şi a menţionat că primarul Dominic Fritz a promis o bere celui care rezolvă această problemă, dar că el preferă vinul. La aflarea veştii, Dominic Fritz a reacţionat şi a promis că va oferi un pahar cu vin pentru fiecare nouă finanţare pentru proiectele strategice ale Timişoarei.

Ştiţi că în urmă cu două luni de zile, Dominic Fritz îmi promitea că mă invită la o bere dacă reuşesc să rezolv împreună cu colegii mei nişte probleme. Prima dintre ele, hai să spunem că se va rezolva: aproape 20 de milioane de euro pentru aparatură medicală la Spitalul de Copii din Timişoara, o clădire ridicată de Guvern în parteneriat cu Primăria Timişoara, care e finalizată în proporţie de 100%. S-au recepţionat lucrările, dar nu există sumele necesare dotării cu aparatură medicală. Avem toate premisele ca în perioada următoare să se găsească această soluţie, finanţarea este pe lista de rezervă a PNRR, neîncadrându-se în prima finanţare, fiind Spitalul din Lugoj şi Institutul Oncologic pe această listă. Avem certitudinea că pe lista finanţată din BEI se vor regăsi cele 20 de milioane de euro pentru dotări la Spitalul de Copii din Timişoara. Nu aştept să mă invite Dominic Fritz la o bere, când doreşte un pahar de vin putem bea”, a declarat Alfred Simonis, într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul PSD Timiş.

În replică, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz a mulţumit pentru sprijin.

Semnalele încurajatoare pe care le-am primit că Banca Europeană de Investiţii ne-ar putea sprijini cu 20 de milioane de euro pentru dotarea noului Spital de Copii ne bucură. Este anunţul deputatului PSD de Timiş, Alfred Simonis, căruia îi mulţumesc pentru sprijinul acordat. Este şi un semnal bun când clasa politică locală luptă împreună pentru binele Timişoarei, indiferent de culoarea partidului”, a afirmat Fritz.

Acesta a explicat că, la noua clădire a Spitalului de Copii se finalizează în aceste săptămâni, ultimele retuşuri

Am reuşit să finalizăm o construcţie care a stat în şantier aproape 10 ani. Cu această finanţare vom putea să echipăm clădirea cu tehnologia de care are nevoie un spital de secolul XXI”, a precizat Fritz.

Dominic Fritz a adăugat că va oferi câte un pahar de vin pentru fiecare nouă finanţare pentru proiectele strategice ale Timişoarei.

Acum câteva luni am promis parlamentarilor de Timiş că fac cinste cu o bere dacă susţin proiectele strategice ale Timişoarei, cum este şi dotarea cu echipamente medicale a noului Spital de Copii. Domnule deputat, am înţeles că preferaţi un pahar cu vin celui cu bere şi sunt bucuros să fac cinste cu paharul ăsta şi cu multe altele de acum încolo. Câte unul pentru fiecare nouă finanţare pentru proiectele strategice ale Timişoarei”, a spus Fritz.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole