Şcolile din Timiș s-au deschis cu jumătate din cadrele didactice vaccinate

Învăţământul preuniversitar din judeţul Timiş a început noul an şcolar, luni, cu jumătate din cadrele didactice vaccinate, dar cu material igienico-sanitar şi cu măşti de protecţie împotriva infectării cu SARS-CoV-2 suficient pentru două-trei luni, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că din totalul de 6.695 cadre didactice, s-au vaccinat 3.851 cu schema completă, iar 174 s-au imunizat cu prima doză. De asemenea, din rândul personalului auxiliar şi nedidactic au primit serul 2.654 de angajaţi, dintre care 1.209 sunt complet imunizaţi.

La categoria de vârstă 12 – 18 ani s-au vaccinat 3.590 de tineri, din care 3.108 sunt complet imunizaţi.

„Unităţile de învăţământ sunt dotate cu echipamente şi materiale igienico-sanitare. Inspectoratul Şcolar a achiziţionat materiale igienico-sanitare care au fost transmise unităţilor administrativ-teritoriale, primăriile alocând bani pentru acest scop. Avem 280.000 de măşti pentru judeţ, plus peste 460.000 de la Primăria Municipiului Timişoara pentru şcolile din oraş. Au mai fost distribuite 3.250 de bidoane de câte cinci litri cu săpun lichid, 18.000 de litri de dezinfectanţi suprafeţe, 2.983 doze de câte 500 ml şampon gel. Este suficient material igienico-sanitar pentru o perioadă de două-trei luni, inclusiv măşti”, a spus Marin Popescu.

El a anunţat că Inspectoratul Şcolar se va focusa şi pe activitatea de vaccinare în şcoli, unde există cabinete medicale şi unde se pot organiza centre de imunizare pentru elevi, profesori şi părinţi. Dacă la nivelul unei unităţi de învăţământ în afara acestor centre, vor exista solicitări din partea elevilor şi a cadrelor didactice, se vor crea echipe mobile de la Centrul ISHO din Timişoara care se vor deplasa la unitatea şcolară solicitantă, în acest scop.

„La nivelul judeţului, în afară de Timişoara şi Lugoj, în baza parteneriatului cu Spitalul Militar, am stabilit că mergem în acelaşi mod folosit în primăvară: Inspectoratul Şcolar va identifica nevoia de vaccinare din mediul rural, având la dispoziţie transportul, iar o echipă mobilă de la Spitalul Militar se va deplasa la şcoala din rural”, a precizat Popescu.

În Timişoara sunt 63 de cabinete medicale şcolare, niciunul stomatologic, în timp ce în mediul rural nu există cabinete şcolare, ci sunt contracte încheiate de Inspectoratul Şcolar cu medici de familie.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole