Romanian Science Festival, revine la Timișoara

Romanian Science Festival, primul festival național de științe din România, revine la Timișoara după o pauză de trei ani. Festivalul va avea loc în perioada 19 – 21 mai și sunt pregătite peste 100 de experimente. La eveniment vor participa și zece cercetători din diaspora academică.

„Ne bucurăm că putem aduce din nou Romanian Science Festival la Timișoara după doi ani de pandemie. Ne bucură și mai mult faptul că putem duce știința la Jimbolia pentru că dorim să ajungem la copiii din mediul rural și urban mic care nu au aceleași oportunități ca elevii din orașele mari. Mentorii RSF speră să poată să îi inspire și să îi motiveze spre o carieră în științe”, a declarat Oana Romocea, Timișoara Science Festival.

În prima zi, festivalul va ajunge la Jimbolia, unde peste 150 de elevi din clasele a VII-a până la a XII-a, de la școlile și liceele din Jimbolia și satele din împrejurimi, vor avea ocazia să vorbească cu mentorii. În a doua zi de festival, mentorii vor vizita liceele din Timișoara cu scopul de a le împărtăși despre cercetarea lor și de a le da sfaturi de carieră.

A treia zi este dedicată comunității. Astfel că va fi organizat un târg de experimente științifice unde poate participa oricine cu drag de știință. Târgul, care are loc în Iulius Gardens, va fi deschis publicului între orele 11.00 – 17.00.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole