Restricții anti-Covid în orașul Ciacova și Bucovăț de mâine

De mâine, în Ciacova și Bucovăț vor fi impuse restricții din cauza creșterii ratei de infectare Covid-19. Astăzi, rata de incidență în orașul Ciacova este de 2,10/1000 de locuitori, iar în Bucovăț de 2,56. Cu rată de infectare ridicată se mai află și Jebel, Găvojdia și Dudeștii Noi.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, astăzi, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 826/2021. În cadrul ședinței de astăzi unitățile administrative-teritoriale Ciacova și Bucovăț au fost trecute pe anexa 4, având o rată de infectare mai mare de 2/1000 locuitori și mai mică de 3/1000 locuitori. Pe anexa 4 se mai află, la ora actuală, UAT-urile Găvojdia, Dudeștii Noi și Jebel, iar pe anexa 3, care cuprinde localitățile cu rata de infectare mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mica de 4/1.000 de locuitori, se află UAT Denta. Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de mâine, 02.09.2021. În restul UAT-urilor din județul Timiș se aplică în continuare măsurile generale din HG 826/2021. Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Timiș”, transmite Prefectura Timiș.

Principalele măsuri aplicate la depășirea incidenței de 2/1000 de locuitori, în condițiile în care incidența este mai mică de 3/1000 de locuitori, sunt următoarele :

– Competițiile sportive își pot desfășura activitatea în spații deschise/închise, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă  a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 m intre persoane.

– Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, sunt permise numai cu participarea a cel mult 2500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise. 

– Sunt permise activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber, cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreună. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități sportive și recreativ în grupuri vor fi interzise. 

– La evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) este permisă participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise sau participarea a maxim 100 de persoane în spații închise. La stabilirea numărului de persoane în exterior şi/sau în interior nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Se permite majorarea numărului maxim la 300 de persoane în interior și până la capacitate maximă în exterior, doar pentru persoanele vaccinate, cu schemă completă, persoanele care dețin test negativ sau persoanele care se află într a 15 – a zi și a 180 – a zi ulterior trecerii prin boală. Dacă toate persoanele sunt vaccinate cu schemă completă și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri), cum ar fi, fără a selimita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi deevenimente, până la capacitatea maximă a spaţiului în interior. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise. 

– Organizarea de cursuri de instruire, workshop-uri pentru adulți, inclusiv pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și conferințe este permisă cu participarea a max. 150 de persoane in interior si 200 de persoane in exterior, cu respectarea masurilor de distanțare și obligativitatea purtării măștii de protecție.

– Organizarea și desfășurarea adunărilor publice, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu participarea unui număr maxim de 100 de persoane.

– Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă toate persoanele sunt vaccinate. La depășirea unei incidențe de 3/1000 de locuitori aceste activități vor fi interzise. 

Recomandările noastre

Cele mai citite articole