Reizbucnește scandalul la Săcălaz – 6 consilieri locali propuși pentru a fi schimbați din funcție

Reizbucnește scandalul de la Săcălaz privind înlocuirea din funcție a mai multor consilieri locali.

La prima tentativă, de acum câteva luni, toți aleșii s-au reîntors în Consiliul Local prin decizii ale instanțelor.

Acum, primarul comunei Săcălaz, Nicu Viorel, încearcă pentru a două oară să înlocuiască din funcție mai mulți consilieri locali.

Totul ar trebui să se întâmple într-o ședință extraordinară de îndată, convocată pentru data de 10 iunie 2022, de la ora 10:00.

Pe ordinea de zi figurează 7 puncte, din care 6 prevăd încetarea mandatului următorilor consilieri locali: Ioan Vasiu – ALDE; Sabin Ceontea – PNL; Cătălin Pînzariu – PNL; Ciprian Dumitrașcu – USRPLUS; Adrian Raita – PSD și Alin Gavrilă – PSD.

Celor șase li se impută faptul că au absentat de la ședințele de Consiliu Local, așa cum puteți vedea din documentul atașat la finalul articolului.

Conform unor surse al Buletin de Timișoara motivul real al deciziei de înlocuire din funcție este faptul că aleșii locali nu doresc să voteze punctul numărul șapte de pe ordinea de zi, adică o rectificare bugetară prin care să fie cuprinși în bugetul comunei banii proveniți din creditul aprobat tot cu scandal în urmă cu ceva timp.

Totodată, unii dintre consilierii locali acuză faptul că absențele au fost create artificial prin anunțarea ședințelor cu doar câteva minute înainte de începerea lor sau la care nu au avut acces.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole