Reabilitarea Palatului Poștelor din Timișoara costă peste 9 milioane de lei – bani din fondurile companiei

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, și Cătălin Adam, reprezentantul companiei ConstrucTim SA, au semnat, la București, contractul pentru reabilitatrea Palatului Poștelor din Timișoara.

Palatul Poștelor din Timișoara a fost proiectat de faimosul arhitect maghiar Ignác Alpár într-o manieră Art Nouveau/Secession (o versiune germană a curentului Art Nouveau), fiind una dintre cele mai frumoase, mai mari și mai vechi clădiri din patrimoniul Poștei Române, o clădire emblematică a Timișoarei. Clădirea a fost ridicată între anii 1911 și 1914, pe amplasamentul fostelor fortificații ale cetății, a declarat șeful Poștei Timiș, Nicolae Avram.

Lucrările de restaurare, care vizează ornamentele, tâmplăria, acoperișul și instalarea unui sistem de iluminat, sunt prevăzute a dura 240 de zile.

Licitația pentru reabilitarea Palatului Poștelor din Timișoara a fost lansată în primăvara acestui an, după ani și ani de promisiuni.

Costul total al acestor lucrări se ridică la aproximativ 9,2 milioane de lei, bani care vin din fondurile proprii ale Poștei Române.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole