Razie în Timișoara și comunele periurbane: polițiștii au dat peste 150 de amenzi și au reținut patru permise de conducere

Polițiștii Municipiului Timișoara au desfășurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului și în zonele adiacente, având ca scop creșterea vizibilității elementului polițienesc, prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale în valoare de 41.892 de lei, dintre acestea 127 conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 20 conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 pentru alte acte normative. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru alte abateri la regimul rutier, fiind retrase 12 certificate de înmatriculare„, a transmis IPJ Timiș.

De asemenea, au fost constatate trei infracțiuni, una privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autoturism având permisul suspendat, una privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe și una privind săvârșirea infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Cu ocazia activităților de control desfășurate în trafic, polițiștii au efectuat 218 testări cu aparatul etilotest și 18 testări cu aparatul Drugtest.

Polițiștii anunță că astfel de acțiuni vor continua în județul Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole